Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


LNB izskanēs Adventes laika koncerti “Balts”

Redakcija
Redakcija

Pirmajā Adventē, 3.decembrī pulksten 13.00 un 16.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē izskanēs divi Adventes laika koncerti “Balts", kuros apmeklētāji varēs baudīt gan dažādu laiku populāras, gan arī mazāk dzirdētas Ziemassvētku melodijas īpašā pūtēju orķestra skanējumā. Skaņdarbus atskaņos Rīgas Jāņa Mediņa Mūzikas vidusskolas (JMRMV) putēju orķestris diriģentu Jāņa Retenā un Anda Kareļa vadībā.

Koncerts iecerēts kā sirsnīgs ģimenes pasākums, kas būs aizraujošs piedzīvojums visdažādākā vecuma apmeklētājiem – bērniem, skolēniem, studentiem, kā arī gados vecākiem cilvēkiem. To caurvīs doma, ka gaiši un balti notikumi var būt ik dienu. Arī šogad kā soliste koncertam ir izraudzīta JMRMV absolvente Dināra Rudāne, ar kuru orķestrim jau līdz šim ir bijusi laba sadarbība, iemantojot klausītāju atzinību. Savukārt, meklējot jaunas sadarbības formas, par solistu ir uzaicināts Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieris Maksims Busels, kurš sevi ir pierādījis kā talantīgu un veiksmīgu dziedošo aktieri gan neskaitāmās lomās teātrī, gan arī dažādos neatkarīgos projektos.

Koncerta režisores iecere ir pārsteigt ikvienu apmeklētāju ne tikai ar spilgtiem Dināras Rudānes un Maksima Busela solo priekšnesumiem un duetiem, bet arī ar dažādiem vizuālajiem efektiem.

Ieeja pasākumā būs bez maksas.

Rīgas Jāņa Mediņa Mūzikas vidusskolas pūtēju orķestris patlaban ir viens no vadošajiem jauniešu kolektīviem Latvijā. Tam ir senas tradīcijas - orķestris dibināts jau 1927. gadā un Jāzepa Mediņa vārdu nes kopš 1947. gada. Pēdējo astoņu gadu laikā kolektīvs diriģentu Jāņa Retenā un Anda Kareļa vadībā ir ieguvis augstus novērtējumus daudzos starptautiskos konkursos un festivālos.

Koncerts tapis ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Rīgas domes atbalstu.