Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:373, Did:0, useCase: 3


Starptautiskais simpozijs MARK ROTHKO 2015 no 25. septembra līdz 8. novembrim

Redakcija
Redakcija

Starptautiskais simpozijs „MARK ROTHKO 2015” ir glezniecības meistaru satikšanās vieta Daugavpilī - pilsētā, kurā dzimis Marks Rotko, lai jau vienpadsmito gadu veidotu glezniecības piemiņu izcilajam glezniecības meistaram un papildinātu Daugavpils Marka Rotko mākslas centra laikmetīgās glezniecības kolekciju.

Šogad simpozija noslēguma izstāde skatāma līdzās Latvijas glezniecības meistara Valda Buša darbiem. Par Buša priekšteci glezniecībā nereti uzskata Matisu. Arī pats mākslinieks nekad to nav noliedzis. Matisa „Sarkanā istaba” bija viens no darbiem, kurš spilgti uzrunāja un noteica arī Rotko glezniecību.

Vai Rotko, Matisa un Daugavpils īpašā gaisa ietekme ir saskatāma 11. Starptautiskā simpozija „MARK ROTHKO 2015” autoru darbos? Nepastarpinātā klātbūtne noteikti ir gan eļļas un akrila audeklos, kā arī šogad plaši pārstāvētajos akvareļos.

Savas sajūtas un meistarību šī simpozija laikā parāda 11 mākslinieki no 8 pasaules valstīm: Michail Lalov (Bulgārija); Siraj Saxena (Indija); Merav Shinn Ben-Alon (Izraēla); Alexander Selivanov (Krievija); Karīna Korotkova un Sandra Strēle (Latvija); Voldemaras Barakauskas un Dainius Trumpis (Lietuva); Beate Gjersvold (Norvēģija); Monika Falke un Janine Gerber (Vācija).

Otas pieskāriens audeklam vai papīram Daugavpilī ir veidojies par mākslas vēstures liecību arī katram māksliniekam personīgi, veidojot viņu pašu mākslas biogrāfijas un iezīmējot stabilas tradīcijas turpinājumu Daugavpils pilsētai. Rotko centrs ir kļuvis garā bagātāks par vēl virkni brīnišķīgu kompozīciju, kurās mājo sajūtas un smeltie iespaidi, tikšanās, sarunas, Rotko, Daugavpils, Latgale, Latvija...