Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:373, Did:0, useCase: 3


Izstādē “Atmosfēra” – neikdienišķas, kosmiskas noskaņas

Redakcija
Redakcija

Izstādē “Atmosfēra” – neikdienišķas, kosmiskas noskaņas
Ingus Gustavsons

No 24. februāra kafejnīcā “Mierā” (Rīgā, Miera ielā 9) ir aplūkojami darbi no jaunā mākslinieka Ingus Gustavsona personālizstādes “Atmosfēra”.

Kolekcijas gleznas simbolizē gan ap Zemi esošo apvalku, ko sauc par atmosfēru, gan izjūtas telpā. Izstādes darbos var atpazīt kosmosa noskaņas – zvaigznes, ziemeļblāzmu, pilnīgu tumsu, debesis pēc negaisa, sarkanu rudens saulrietu virs egļu galotnēm, klusu bezgaisu. Ingus Gustavsona darbi telpu piepilda ar kosmiski mājīgu atmosfēru, kas liek pacelt galvu augstāk un iztēloties pasauli virs ikdienas apvāršņa.

Rojā dzimušais Gustavsons iedvesmu ir guvis, uzlūkojot vecmeistaru darbus gan Latvijā, gan Eiropas muzejos. Gūtos iespaidus jaunais mākslinieks ir pārvērtis tīrā un drosmīgā laikmetīgās mākslas rokrakstā.

Kolekcijas darbi ir veidoti autortehnikā, izmantojot audeklu akrilu, eļļu un akvareli.

Ingus Gustavsona personālizstāde “Atmosfēra” pirmo reizi tika eksponēta 2015. gada novembrī kultūras kafejnīcā “Rocket Bean Roastery”, gūstot labas atsauksmes un piesaistot mediju uzmanību. Vairāki kolekcijas darbi ir nonākuši mākslas cienītāju privātkolekcijās, kā arī uzņēmumu birojos.