Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:373, Did:0, useCase: 3


Pie Rotko centra jauns vides objekts

Redakcija
Redakcija

Pie Rotko centra jauns vides objekts
Publicitātes foto:
Mākslinieks Patriks Peltjē (Patrick Peltier)

Šo svētdien, 25. septembrī jaunās izstāžu sezonas atklāšanas pasākuma ietvaros, Daugavpils Marka Rotko mākslas centra pagalmā tiks atklāts franču mākslinieka Patrika Peltjē (Patrick Peltier) vides objekts Veltījums Rotko.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā pateicoties Francijas institūta Latvijā un uzņēmuma UPB holdings atbalstam, ieradīsies mākslinieks no Francijas, lai izstāžu sezonas atklāšanas dienā atklātu vides mākslas objektu, kas ir veltījumu māksliniekam Markam Rotko.

Mākslinieks Patriks Peltjē savu vides mākslas objektu veidos no iekrāsota betona. Skulptūrā būs taisnstūra un trijstūra elementi, kas savā starpā veidos saspēli. Dažādo faktūru laukumu klātbūtne aicinās tā skatītāju pakavēties, vērojot sabiezinājumus, ieloces, krokas un citus izvirzījumus. Kā uzsver pats mākslinieks, tad viena no būtiskākajām nozīmēm objekta radīšanā ir krāsai, kas tiek iegūta, iekrāsojot betonu. Arī krāsu izvēlei mākslinieka darbā bija būtiska nozīme. Objekta veidošanai mākslinieks izvelējās violeto, karmīnsarkano un melno krāsu, jo tieši šīs krāsas Marks Rotko izmantoja, veidojot savus gleznojumus Hjūstonas kapelā

Patrika Peltjē vides objekta atklāšana, kā arī citi Latvijas un pasaules mākslas projekti būs skatāmi Daugavpils Marka Rotko mākslas centra jaunās izstāžu sezonas atklāšanā 25. septembrī plkst. 16:00.