Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:373, Did:0, useCase: 3


Ievas Saulītes personālizstāde “Dzīves ceļojums”

Redakcija
Redakcija

No 2016. gada 9. līdz 28. janvārim Kalnciema kvartāla galerijā būs skatāma Ievas Saulītes personālizstāde “Dzīves ceļojums”. Izstādē būs zīmējumi, kolāžas, grafikas, kas tapuši Islandē un pēc tam Latvijā.

Nosaukums “Dzīves ceļojums” radies no reakcijas ”Tas gan būs ceļojums, kas uz visiem laikiem mainīs tavu dzīvi!” - kāda bija draugiem, paziņām un ziņkārīgajiem, kas uzzinot, ka autore dodas divus mēnešus pavadīt Īslandē, Reikjavīkā mākslinieku rezidencē. “Dzīves ceļojums” ir atbilde uz jautājumu – “Nu, kā tad tev tur gāja?”.

Darbi atklāj un dod norādes par ceļojumā gūto pieredzi no ikdienas dzīves „iekšpuses” jeb „uz savas ādas piedzīvoto”. Izejas punkts atrodas mājsaimniecības aizmirstības mikrokosmā un sadzīvē, nevis fetišizētās ainavās– ārējos elementos. Preču iesaiņojumi un to fragmenti, pa ceļam atrasti sīkpriekšmeti savstarpēji korelē un netieši norāda uz valodas, zīmju un simbolu tulkojumā radušamies komunikācijas misēkļiem. Runa lielākoties ir par cilvēku savstarpējām attiecībām. Ikdienas atribūtu atveidojumi pārvēršas par tēliem vizuālā ceļvedī, kur pieturas vietas var gan būt reālas vietas, gan sarunu fragmenti, amizantas pieredzes un ironisks, atsvešināts vērojums no malas vienlaicīgi ar iedziļināšanos sevī.

Ieva Saulīte 2009. gadā absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju, lielākoties darbojas ar instalāciju un veido darbu sērijas (zīmējumus, gleznojumus u.c.), kur pēta cilvēku savstarpējās un attiecību sistēmas caur ikdienas dzīves atribūtiem un to dekontekstualizēšanu. 2014.gada novembrī un decembrī Ieva Saulīte darbojās SIM rezidencē Reikjavīkā, Īslandē, kur tapa aizsākums sērijai “Dzīves ceļojums“.

Izstādes tapšanu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un SIA „Ah!Oh!”.

Izstāde būs apskatāma katru dienu no plkst. 10.00 līdz 22.00, izņemot svētdienas, Kalnciema ielā 35, Rīgā.

Ieeja bezmaksas.