Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:365, Did:0, useCase: 3


Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā norisināsies Leona Brieža dzejas vakars "Prelīdes"

Redakcija
Redakcija

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā norisināsies Leona Brieža dzejas vakars "Prelīdes"
Leons Briedis

Ceturtdien, 2016. gada 28. janvārī, plkst. 17.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Skārņu ielā 10/20, Rīgā) norisināsies Leona Brieža dzejas vakars “Prelīdes”.

Dzejas vakars “Prelīdes” tematiski sasauksies ar šobrīd muzejā aplūkojamo ceļojošo Japānas mūsdienu dekoratīvi lietišķās mākslas izstādi. Eksponētie stikla un keramikas mākslas darbi iedvesmos saskatīt paralēles starp Japānas amatniecības estētiku un japāņu haikām tuvo Leona Brieža dzeju, kur trauslums un nojausmās tvertais mirkļu plūdums tiks izteikts vārdos.

Leons Briedis (1949) ir labs haiku pazinējs. 2008. gadā meistars atdzejojis Pasaules haiku asociācijas dibinātāja, japāņu dzejnieka Banja Nacuiši (Ban’ya Natsuishi) grāmatu “Balsis no mākoņiem”. Taču “Prelīdes” Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā nebūs haiku vakars, bet gan dzejnieka saruna par personiskām, intuitīvām sajūtām, pieredzi, skumjām, cerībām un atziņās gūstamo sirdsmieru. Leons Briedis aicinās klausītājus uz pārdomām par dabas mūžīgi nerimtīgo kustību un cilvēka dvēseles stāvokļiem tajā. Lasījumi ietvers nosacīti trīs dzejas ciklus, kas savā struktūrā būdami līdzīgi, viens otru papildinās, veidojot harmonisku vienotību.

Īpašu gaisotni pasākuma gaitā palīdzēs radīt flautistes Madara Behmane, Arta Vazoliņa un vijolniece Elīza Kupruka.

Uz Leona Brieža dzejas vakaru Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā aicināti visi interesenti!

Dalības maksa: pieaugušiem – 3,50 EUR; skolēniem, studentiem, pensionāriem – 2,00 EUR.
Interesentus lūdzam pieteikties iepriekš, zvanot pa tālruni (+371) 67 222235, 67 830917 vai rakstot uz e-pastu dmdm@lnmm.lv.