Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:365, Did:0, useCase: 3


Rasmas Bērziņas gleznu izstāde LIKTEŅUPE DAUGAVA

Redakcija
Redakcija

Līdz 30. jūnijam Andreja Upīša memoriālmājā, Skrīveros, Daugavas ielā 58, atvērta Rasmas Bērziņas gleznu izstāde LIKTEŅUPE DAUGAVA.

Rasma Bērziņa, dzimusi 1936. gada 25. aprīlī. Zīmēt viņai paticis jau no mazām dienām. Šī aizraušanās sākusies jau laikā, kad viņa mācījusies Krustpils septiņgadīgajā skolā un turpinās vēl šodien. Visu darba mūžu Rasma bijusi zīmēšanas skolotāja Vīpenes un Liepenes skolā, kā arī Skolēnu interešu namā. Zīmējusi pati, apmeklējusi šī priekšmeta skolotāju kvalifikācijas celšanas kursus un zīmēšanas un gleznošanas studiju pie mākslinieces Ainas Karlsones. Vairāk nekā desmit gadu slimība māksliniecei liedza gleznot, bet tagad mīļotā nodarbe ir atsākta.

Par sevi Rasma saka tā: „Tāpat kā savos vārdos esmu vienmēr droša un atklāta, arī darbos manam zīmuļa vai otas vilcienam jābūt drošam, atklātam un krāsu bagātam. Savā radošajā darbā man jājūt, ka manām rokām vēl ir spēks, lai darbos smaržotu ziedi, viļņotu rudzu lauks, lai šalkotu mežs, straume Daugavā vai vilnis jūrā...”

Pie Daugavas Rasma ir pavadījusi visu mūžu, un laikam upes ūdeņu straujais un vietām rāmais tecējums ir veidojis arī viņas raksturu. Tāpēc arī gleznās upei ir atvēlēta nozīmīga vieta – Daugavas stāvie krasti, saliņas, ūdensrozes, dzimtās mājas... Te dzimst un norimst dvēseles sāpes, te sākas un beidzas prieks, te dzīvo cerība...
Un ziedi... visapkārt krāsainu ziedu lauks...