Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:367, Did:0, useCase: 3


Metālmākslinieka Arvīda Endziņa personālizstāde "3. ELEMENTS"

Redakcija
Redakcija

Bauskas muzejā no 27. februāra līdz 17. aprīlim skatāma metālmākslinieka Arvīda Endziņa personālizstāde "3. ELEMENTS".

Izstādes atklāšana sestdien, 27.februārī plkst.14.00.

Arvīds Endziņš - Latvijas Mākslas akadēmijas Metāla dizaina katedras vadītājs, viens no talantīgākajiem Latvijas māksliniekiem šajā jomā. Aizraušanās ar metālmākslu, sākusies jau agri – pamatskolas laikā.

Metālmākslinieks teic: “Mākslā jāiet līdzi laikam, lai nezaudētu saikni starp realitāti. Ja ieskatās gudrās grāmatās, izrādās, ka alumīnijs, kas ir mans mīļākais materiāls, ir trešais izplatītākais uz zemes . Tas liekas pat pārsteidzoši, bet tiešām alumīnijs ir visur ”.

A. Endziņu saista ne tikai alumīnija ķīmiskās un fiziskās īpašības, bet arī gaismas dizaina daudzveidīgās iespējas, tāpēc izstādē arī skatāmi vairāki gaismas ķermeņi. Šī aizraušanās nu jau trīsdesmit gadus pārtapusi profesionālā metālmākslinieka karjerā.

Mākslinieks ne tikai projektē un izgatavo gaismas objektus sabiedriskiem interjeriem, bankām, kafejnīcām un privātām telpām, bet arī ir pazīstams kā daudzu balvu autors dažādām Latvijas apbalvošanas ceremonijām.

Izstāde apskatāma līdz 17.aprīlim.