Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:367, Did:0, useCase: 3


Mākslas Bankā skatāma Aijas Bāliņas gleznas un Diānas Verneras keramika izstādē "Divas stihijas"

Redakcija
Redakcija

Mākslas Bankā skatāma Aijas Bāliņas gleznas un Diānas Verneras keramika izstādē "Divas stihijas"
Fragments no Aijas Bāliņas darba „Solo ceļotājs” a/a, 2015

No 23.augusta līdz 3.septembrim galerijā Mākslas Banka būs skatāma Aijas Bāliņas gleznas un Diānas Verneras keramika izstādē "Divas stihijas".

Stihiju sadursme vai līdzāspastāvēšana un mijiedarbība, dažkārt kontrastaina, bet citreiz harmoniski saplūstoša.

Tā ir tēma, kura aizsākta šajā divu autoru izstādē. Forma un plakne, mainīgais un pastāvīgais, zeme un gaiss .Caur uguni un ūdeni, ugunskristības un izaicinājums šādam darbu un to autoru salikumam.

Izstādes nosaukums un koncepcija veidojusies kā pretnostatījumu virkne. Stihijas tradicionālā dabas elementu izpratnē simbolizē mainīgo un mūžīgo.

Abu autoru izstādes darbos atrodamas vispārinātas, dabas rosinātas proporciju, krāsu, ritmu un formu spēles.
Pretstatu cīņa par dominējošo pozīciju, kas raksturīga dabā, rosina vilkt metaforiskas paralēles ar saspringtām un dažkārt ,,stihiskām” sabiedrības norisēm.

,,Uguns kā attīrošais spēks, kā nebeidzama kustība. No zemes caur ūdeni nākusi māla masa mākslinieka rokās pārvēršas par raupji fakturētiem traukiem, figūrām, kas pēc tam tiek atdotas uguns attīrošajam spēkam. Neatņemams rituāls, kas māksliniekam vienmēr robežojas ar zaudējumu risku, bet bieži tiek atalgots ar viņa gara bērna pilnību”. (Diāna Vernera)

,,Gaiss kā brīvības un netveramu vīziju simbols. Ūdens - jūtu simbols un jutekliskas pieredzes avots. Brīvības un kaislību alkas saduras ar dažādām sistēmām, zemes kārtību un objektīvām materiālām pieredzēm. Katrai no divām vai trijām, pat četrām stihijām meklēju raksturīgo krāsas vai grafisko kodu. Veidojas stihiju dueti un trio. Mans mērķis bija un ir - ielikt gleznā sajūtas, laiku, cerības vai atmiņas. Ja labi veicas, tas izdodas ar dažām līnijām vai krāsu laukumiem .” (Aija Bāliņa)

Izstādes atklāšana 23.augustā plkst. 18:00.