Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:367, Did:0, useCase: 3


Tautas lietišķās mākslas studijas “Gundega” jubilejas izstāde “No pūra”

Redakcija
Redakcija

No 9. februāra Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” izstāžu zālē Jaunielā 29A ir apskatāma tautas lietišķās mākslas studijas “Gundega” 45 darba gadu jubilejas izstāde “No pūra”.

Tautas lietišķās mākslas studijas “Gundega” dalībnieces ir entuziastiskas un ļoti mērķtiecīgas, tieši tāpēc, atzīmējot studijas 45 darba gadu jubileju, notiek divas izstādes. Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” izstāžu zālē apskatāma izstāde “No pūra”, kurā dominē latviešu etnogrāfiskais stils ar studijas moderno redzējumu. Blakus austajiem darbiem – brunčiem, jostām, linu dvieļiem un galdautiem, ir eksponēti lielfomāta gleznojumi vaska batikas tehnikā uz lina auduma, iedvesmojoties no vecām apgleznotām pūra lādēm un skapjiem. Studijas dalībnieču motivācija aust ir saistāma ar viņām atstāto mantojumu. No pirmā Latvijas laika ir saglabājušies dažādi audumi – segas, brunči, dvieļi. Mantotais materiāls ir dalībnieču iedvesmas avots, jo pārmantotās rokdarbnieču prasmes un zināšanas ir tās, kas liek turpināt darboties šajā jomā. Iedvesmojoties no Latvijas simtgadei veltītā projekta “Katram savu tautastērpu” arī studijas dalībnieces mērķtiecīgi strādā pie tā, lai svētku gadā katra būtu noaudusi sev tautastērpa brunčus.

Tautas lietišķās mākslas studija “Gundega” savu darbību kā pulciņš uzsāka 1972. gadā Poligrāfiķu kultūras namā. No 2000. gada studiju vada Baiba Osīte. Šobrīd studijā līdzās aušanai dalībnieces veiksmīgi nodarbojas ar zīda apgleznošanu, kā arī apgūst dažādas batikas tehnikas.

Izstādi atbalsta RD Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Ieejas maksa pieaugušiem 1.00 EUR
Pensionāriem un bērniem no 7 gadu vecuma 0.70 EUR

TLMS “Gundega” jubilejas izstādes otrā ekspozīcijas daļa ir apskatāma no 13. februāra līdz 10. martam KTMC “Ritums” filiālē Ieriķu ielā 43A 1. un 2. stāva foajē. Ieeja bez maksas.