Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:367, Did:0, useCase: 3


Latvijas Mākslas akadēmijas studentu kolekciju modes skate 2016

Redakcija
Redakcija

Latvijas Mākslas akadēmijas studentu kolekciju modes skate 2016
Publicitātes foto

Š.g. 2.jūnijā Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Dizaina nodaļas Modes mākslas apakšnozares studenti aicina apmeklēt ikgadējo modes skati, kas norisināsies „Mākslai vajag telpu Vasaras mājā” Kalnciema ielā 36/38.

LMA Modes skatē 2016 tiks izrādītas studiju gada garumā tapušās bakalaura un maģistra programmas studentu radītās kolekcijas. LMA Modes katedras komisija izvērtēs studentu darbus, lai atlasītu un veidotu kopēju skates formātu. Turpinot pēdējos gados aizsākto tradīciju, sadarbībā ar LMA Scenogrāfijas katedru, tiks veidots telpas dizains.

Modes skate būs īpaša pateicoties LMA Modes mākslas katedras sadarbībai ar fondu „Mākslai vajag telpu.” Fonda valdes locekle Katrīna Leiškalne atzīst, ka katru gadu LMA modes skate pārsteidz ar mākslinieciski augstvērtīgām, inovatīvām jauno dizaineru kolekcijām: „Man ir patiess prieks, ka šogad pārveidojot un paplašinot „MVT Vasaras māja” radošo telpu kompleksu, LMA modes skate notiks tieši mūsu vasaras mājvietā, jo līdz ar to pasākums pildīs ne tikai sev ierastu – mākslas jaunrades veicināšanas un popularizēšanas – bet arī sociālā reaktora un izglītošanas funkciju, nodrošinot augstvērtīgu un brīvi pieejamu pasākumu programmu gan Kalnciema ielas apkaimes, gan Rīgas pilsētas iedzīvotājiem un viesiem.”

Savukārt LMA Modes mākslas katedras vadītājs Aigars Bikše uzsver, ka modes dizaina studenti veido intuitīvi drosmīgas, pārdomātas un gudras kolekcijas, kas izceļ studentu veltīto laiku, lai izprastu lietotāju un tērpa valkātāju.
Aktualitātēm par modes skates tapšanu un aizkulisēm iespējams sekot līdzi sociālajos medijos (mirkļbirka #modeivajagtelpu): Facebook.com; Instagram.com.