Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:367, Did:0, useCase: 3


Sēļu muižā atklāta audējas Malvīnes Pudeles personālizstāde

Redakcija
Redakcija

1.jūlijā Mazsalacas novada Sēļu muižā tika atklāta tautas daiļamata meistares Malvīnes Pudeles personālizstāde. Atzīmējot audējas 90.gadu jubileju, izstādē eksponēti tautas daiļamata meistares mūža darbi.

............................................................................................................................................................................................................

„Sēļos esmu pavadījusi savu bērnību un jaunības gadus, tāpēc man ir patiess prieks un gandarījums atgriezties šeit ar savām segām, grīdas celiņiem un linu dvieļiem. Darbi, kas izstādīti izstādē, ir daļa no manu bērnu un mazbērnu pūra lādēm, un, kā redzams, labi saglabāti. Tas liecina par latviešu ģimeņu stiprumu, ko, kā vēstījumu caur saviem darbiem, vēlos nodot arī izstādes apmeklētājiem,” stāsta audēja Malvīne Pudele.

Malvīne Pudele dzimusi 1927.gada 1.jūlijā un bērnību pavadījusi Sēļu pagasta Kangaru mājās. Ganu gaitas, kurās iepazītas smaržīgās un krāsainās pļavu puķes, kā arī mīlestība pret dabu, atspoguļojas arī audējas darbos, kuros izteikti dominē dabas krāsas un motīvi.

„Aušana Malvīnes kundzei visu dzīvi ir bijusi kas īpašs - vēli vakari pēc smaga darba kolhozā un pašas saimniecībā, dzijas krāsošana un krāsu piemeklēšana – tā ir viņas māksla un meditācija reizē! Katrs izaustais pavediens ir īpaši lolots, katrā ir ielikts Malvīnes kundzes roku siltums,” stāsta Mazsalacas novada aušanas pulciņa vadītāja Gunta Jēkabsone.

Malvīne Pudele stellēs pirmo reizi iesēdās 1975.gadā, bet jau 33 gadus ir tautas daiļamata meistare, kas savas prasmes un zināšanas nodevusi daudzām Mazsalacas novada audējām.

Izstāde Sēļu muižā apmeklētājiem pieejama līdz 10.augustam.