Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


„Baltajā naktī” Latvijas Universitātē - nebijuši muzikāli eksperimenti kokļu orķestrim

Redakcija
Redakcija

Mūsdienu kultūras foruma „Baltā nakts” ietvaros 10. septembrī Latvijas Universitātes Lielajā aulā notiks jaunā komponista Aigara Raumaņa astrofizisikas un kosmoloģijas iedvesmotā jaundarba „Superstīgu teorija” pirmatskaņojumi kokļu orķestra, saksofona un sitamo instrumentu izpildījumā.

Jaunā komponista aptuveni pusstundu ilgais skaņdarbs tapis īpaši pirmatskaņošanai „Baltās nakts” ietvaros, turklāt viens no tā galvenajiem mērķiem ir demonstrēt koncertkokles skanējuma plašumu un meklēt jaunus risinājumus šī instrumenta pielietojumā mūsdienu mūzikā.

„Superstīgu teorija” ir konceptuāls skaņdarbs četrās daļās, kuru bagātīgi iedvesmojusi astrofizika un kosmoloģija. Mūzikā tiks izspēlēta visuma rašanās, zvaigznes mūžs, laika un telpas jēdzieni, bet noslēgumā – tēlaini izskanēs fantāzijas par tārpejām uz citiem visumiem.

Skaņdarbu atskaņos aptuveni 30 koklētāju liels orķestris Andas Eglītes un Teiksmas Jansones mākslinieciskajā vadībā. Tā sastāvā muzicēs koklētājas no Rīgas un Latvijas novadu koklētāju ansambļiem, savukārt saksofona solo spēlēs pats skaņdarba autors, bet sitamos instrumentus pārvaldīs Uģis Upenieks.

Līdztekus Latvijas Universitātes Lielo aulu izgreznos videomākslinieka Mikus Meirāna veidotās atmosfēriskās videoprojekcijas, sniedzot iespēju ikkatram ne vien sadzirdēt, bet arī saredzēt un sajust izplatījuma plašumus un pārsteidzošo dabu.

Skaņdarba atskaņojumi Mūsdienu kultūras foruma „Baltā nakts” laikā notiks pavisam četras reizes – plkst. 21.00., 22.00., 23.00, bet noslēdzošais atskaņojums gaidāms tieši pusnaktī.

Koncerta projektu ar Rīgas domes atbalstu īsteno biedrība „I Did It” un Latvijas Universitāte.

Plašāku informāciju par Mūsdienu kultūras foruma „Baltā nakts” projektiem un to norisi var iegūt interneta lapā Baltā nakts