Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


kim? Laikmetīgās mākslas centrs izsludina pieteikšanos “OPEN kim? CALL”

Redakcija
Redakcija

kim? Laikmetīgās mākslas centrs izsludina pieteikšanos “OPEN kim? CALL”
kim? Laikmetīgā mākslas centra jaunās telpas
Foto: Kristīne Madjāre

Septiņu publiskās darbības gadu laikā kim? Laikmetīgās mākslas centrs ir saglabājis nemainīgu ieinteresētību jaunu mākslas parādību novērojumos un to dažādo izpausmju atbalstīšanā, sarunu un koprades formā, integrējot tās organizācijas programmā. Gatavojoties jaunās izstāžu zāles atklāšanai š. g. septembra sākumā, tiek izsludināts pirmais OPEN kim? CALL - iespēja vienam māksliniekam, mākslinieku kolektīvam vai kuratoram no Latvijas īstenot kādu notikumu (izstādi, performanču ciklu, publikāciju u.c.) kim? Laikmetīgās mākslas centra jaunajās telpās ar norisi no š. g. 10. novembra līdz 2. decembrim.

OPEN kim? CALL mērķis ir veicināt Latvijas laikmetīgās mākslas un ar to saistīto procesu attīstību un ne mazāk svarīgi – pamanāmību, nodrošinot pēc iespējas labākos priekšnosacījumus un atbalstu veiksmīgai notikuma īstenošanai māksliniekam/iem un/vai kuratoriem no Latvijas, kuru radošās darbības pieredze nepārsniedz piecus gadus. Ar OPEN kim? CALL organizācija atver sevi regulārām jauno autoru – mākslinieku, kuratoru, kolektīvu u.c. izpausmēm, dodot iespēju izteikties ar jauna mākslas darba, kūrētas izstādes, izdotas publikācijas, īstenotas performances u. c. palīdzību.

kim? jaunatklāšanās jaunās telpās ne tikai iezīmēs izmaiņas izstāžu horeogrāfijā, daudzveidīgo izstāžu programmu papildinot ar ikgadēju OPEN kim? CALL uzsaukumu, bet tas būs arī jauns sākums publisko pasākumu ciklam un padziļinātas un daudzveidīgas izglītības programmas norisei.

kim? piedāvā:
- kim? komandas konsultācijas un atbalstu;
- tehniski nodrošinātu un labiekārtotu telpu (50 – 70 m² ) izstādes, performances, u.c. rakstura radošās izpausmes īstenošanai;
- zinoša tehniskā personāla atbalstu un darbaspēku notikuma realizēšanā;
- efektīvu preses un komunikācijas stratēģiju;
- ar mākslas darbu izveidi, dalībnieku atlīdzību, avio u.c. saistīto izdevumu segšanu līdz 600 EUR apmērā (projekta īstenotājs uzņemas piesaistīt papildus nepieciešamo līdzfinansējumu);
- ieintersētību un konsultācijas projekta norises laikā;
- vislabākos priekšnosacījumus karjeras kāpumam.
Pieteikumā tiks gaidīts:
- līdz 1 A4 lpp. notikuma pieteikuma apraksts (koncepcija, dalībnieki, iecerētās izpausmes - programma);
- 3-5 vizualizācijas – skices (var būt skices telpā u. c.);
- budžets (kopējā tāme);
- radošās prakses portfolio (t. sk. CV).

Konkursā drīkst pieteikties tikai fiziskas personas. Pieteikumus gaidīsim līdz 22. augustam uz kim@kim.lv (ar norādi OPEN kim? CALL un pieteicēja vārdu / uzvārdu). Rezultāts tiks paziņots līdz š. g. 5. septembrim.

OPEN kim? CALL pieteikumus izskatīs un lēmumu pieņems žūrija: Kaspars Groševs (mākslinieks, galerijas 427 vadītājs), Zane Onckule (kuratore, kim? Laikmetīgās mākslas centra Programmas Direktore), Ojārs Pētersons (mākslinieks, Latvijas mākslas akadēmijas profesors), Maija Rudovska (mākslas vēsturniece un kuratore) un Kaspars Vanags (kurators, ABLV Charitable Foundation mākslas programmu vadītājs).