Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


Video: Mihails Barišņikovs viesosies Rīgā ar spilgtu monoizrādi

Šodien, 18. maijā, Hotel Bergs Stikla zālē notika preses konference, kurā mediju pārstāvji tika informēti par Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fonda tālāko darbību. Rīgā šī gada augustā leģendārā mākslas personība Mihails Barišņikovs uzstāsies ar savu spilgto monoizrādi "Vēstule cilvēkam" – preses konferencē pavēstīja "Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fonda" valdes priekšsēdētājs Andrejs Žagars.

Monoizrādi “Vēstule cilvēkam” īpaši Barišņikovam radījis ikoniskais, avangarda teātra režisors Roberts Vilsons. Iestudējums balstīts uz Vāclava Ņižinska autobiogrāfiskajiem tekstiem, kurus adaptējis Derils Pinknijs.

"Tā nav biogrāfiska izrāde par Ņižinski. Izrāde ir par cilvēka pārdzīvojumiem un attiecībām ar viņa mākslu, Dievu, ģimeni un dvēseliskajām dilemmām. Mēs izvairījāmies atdarināt vai attēlot konkrēti. Tas ir savdabīgs stāsts ar paralēlēm – par personības balsi, nevis viņa fizisko būtību," intervijā izdevumam “The Guardian” sacīja M. Barišņikovs.

Viesizrādes būs skatāmas Latvijas Nacionālajā operā no 3. līdz 7.augustam.

KultūrasVēstis.lv un EpadomiTV piedāvā video ieskatu preses konferencē, kur plašāk par pasākumu norisi stāsta fonda valdes priekšsēdētājs Andrejs Žagars, savukārt iespaidos par izrādi un tās vēstījumu – pats Mihails Barišņikovs.
Vērtējums: +3