Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


LJTI iesaka: 26., 27. un 28. augustā kora opera "NeoArctic" Rīgā (+VIDEO)

Redakcija
Redakcija

No 26. līdz 28. augustam LJTI iesaka apmeklēt divu izcilu radošo kolektīvu – Latvijas Radio kora un dāņu eksperimentālās apvienības Hotel Pro Forma jauno kopdarbu – kora operu “NeoArctic”.

Tā ir poētiska un saviļņojoša muzikāla izrāde par antropocēnu – jaunu ģeoloģisko laikmetu, kam raksturīga iepriekš nepieredzēta cilvēka ietekme uz Zemes ekosistēmām. Cilvēki ir kļuvuši par „dabas spēku”, kas izraisa straujas, iepriekš nemaz neparedzētas izmaiņas uz pašu apdzīvotās Zemes.

NeoArctic
26., 27. un 28. augustā plskt. 19.00 Rīgas Krievu teātrī
Biļetes: 7 – 20 eiro teātra un Biļešu servisa kasēs
Informācija: www.trd.lv

Divpadsmit izcili Latvijas Radio kora dziedātāji diriģenta Kaspara Putniņa vadībā uz lielās skatuves izdzied, izčukst un izkliedz vārdus, veidojot ritmiskas, dunošas ainavas. Skaistas melodijas te parādās, te pazūd. Skatuve kļūst par audeklu, uz kura atspoguļojas gaismas un krāsas, video un projekcijas, rādot nemitīgi mainīgu ainavu un uzdodot jautājumu: “No kurienes mēs nākam? Kurp ejam? Un cik tālu varam iet?”

Mūziku kora operai rakstījis britu mūziķis Endijs Stots un jaunais latviešu komponists Krists Auznieks, libreta autors ir islandiešu dzejnieks un rakstnieks Sjon, kas regulāri sadarbojas ar Bjorku, bet režisore ir atzītā dāņu māksliniece un vairāku iespaidīgu multimediālu izrāžu autore Kirstena Dēlholma.

KultūrasVēstis.lv un EpadomiTV piedāvā video ieskatu preses konferencē, kur plašāk par projektu vēsta režisore Kirstena Dēlholma un Latvijas Radio kora diriģents Kaspars Putniņš.

Šis ir trešais Latvijas Radio kora un Hotel Pro Forma sadarbības projekts, iepriekš Latvijā izrādītas spožās operas, instalāciju un mūsdienu tehnoloģiju sintēzes izrādes “Operācija Orfejs”(2007) un “Kara daba”(2011).