Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


Kates Krolles personālizstāde “es varētu būt citur” peldošajā mākslas centrā “NOASS”

Redakcija
Redakcija

No 19. augusta peldošajā mākslas centrā “NOASS” apskatāma mākslinieces Kates Krolles otrā personālizstāde “es varētu būt citur”.

Neliels gaismas plankums sāk pulsēt telpā kā tikko piedzimis kaķēns. Neko neredzot, uztraukti tverot pēc gaisa, pirmo reizi savas īsās esamības laikā. Sekošana instinktiem ir vienīgā loģiskā un iespējamā turpmākā rīcība.
Pretēji kaķa bērnam, cilvēkbērns iemācās uz saviem instinktiem nepaļauties un tiem neļauties. To skaidrais spēks baudāms vien brīžos, kas mūs pārsteidz nesagatavotus, mirkļos, kuros mūsu trenētais prāts atdodas šim neizzinātajam zvēram.
Vientulība ir dzīvniecisks instinkts.

Izstāde “es varētu būt citur” ir formas ziņā atšķirīgu darbu ansamblis, kurā tiek atklāts jautājums par vientulību un tās dabiskumu cilvēka būtnes kontekstā. Par ainavām, gaismu un tumsu, kas tajā slēpjas. Par tās apzināšanos un tās vietu kosmiskajā kārtībā. Par ķermeni kā mediatoru starp domas telpu un notikumu secību šeit uz zemes.

Manas miesas ainava paveras kā visums.
Mēs piederam tam, ko mēs nezinām.

Kate Krolle (dz. 1984) absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju un prestižo laikmetīgās mākslas skolu “Le Fresnoy” Francijā, iegūstot “Les amis du Fresnoy” apbalvojumu. Izmantojot visdažādākos medijus, māksliniece risina sev interesējošās attiecības starp dabu un tās saikni ar cilvēka dzīvi, pieredzēm un instinktiem. “es varētu būt citur” peldošā mākslas centra “NOASS” abās ēkās ir mākslinieces otrā personālizstāde, kas vienlaikus ievada arī festivāla “Ūdensgabali 2016” pasākumu programmu.

Izstāde peldošajā mākslas centrā “NOASS” apskatāma no 19. augusta – 1. oktobrim, no otrdienas līdz svētdienai, no plkst. 11 – 19.

Ieeja bez maksas.

Atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome.