Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


Dejas izrāde „Bez vārdiem / Wordless” (+VIDEO)

Redakcija
Redakcija

„Laikmetīgās dejas horeogrāfu asociācija Latvijā” 16.09.2016. un 17.09.2016. Ģertrūdes ielas teātrī plkst. 19.00 rīko horeogrāfes Elenas Jacintas dejas izrādi „Bez vārdiem / Wordless”. Izrādē dejo Alise Putniņa, Elena Angelova un Elena Jacinta. Izpētes periodā dejoja Alise Putniņa un Elīna Lutce, piedalījās skaņu mākslinieks – Gosh Snobo, fotogrāfs – Viesturs Lācis un videomākslinieki – Carlos Del Mazo, Crow Wings.

Dejas izrāde ir bez stāstījuma, bez sižeta, arvien mainīgiem dialogiem starp dejotājiem. Daudz tēlu rodas no šī dialoga, atstājot iespaidu, ka tie runā izdomātā valodā, šķietami sarežģītā, bet tajā pašā laikā vienkāršā – valodā, kas netiek izteikta ar vārdiem. Šai valodai būs savi likumi un struktūra, kas tiks pielietoti izrādes laikā un skatītāji tiks aicināti to piedzīvot, nemeklējot stāstu vai loģisku skaidrojumu.

„Bez vārdiem” ir pilnmetrāžas laikmetīgās dejas izrāde, kas daļēji iedvesmojusies no Umberto Eko grāmatas “Ideālās valodas meklējumi” idejām, kas stāsta par dažādiem mēģinājumiem Eiropas vēsturē atrast vienu pirmatnēju valodu. Izrādes pamatā ir kustības izpēte, kuras mērķis ir attīstīt ‘valodu’, iesaistot gan dejotāju ķermeni un prātu, gan to emocijas un izjūtas. Šis ķermeniskais dialogs, kas notiks reālajā laikā, ir centiens atrast to kopīgo valodu, kurā ir iespējams komunicēt bez vārdiem.

Wordless (2016) trailer from Elena Jacinta on Vimeo.

Elena Jacinta ir neatkarīga horeogrāfe un dejotāja, studējusi deju Londonas Universitātes Birkbekas koledžā un beigusi maģistrantūru Roehamptonas Universitātē, Londonā ar pētniecisko grādu „MRes horeogrāfijā un performancē”. Kā dejotāja viņa ir strādājusi ar vairākiem horeogrāfiem Lielbritānijā, bet viņas pašas darbi līdz šim tika rādīti tādos festivālos, kā „Fringe” Edinburgā (2011), „Resolution!” Londonā (2013. un 2014. gadā), „Laiks Dejot” Rīgā (2014) un citur.

Biļešu tirdzniecība pieejama „Biļešu servisā” un pirms izrādēm Ģertrūdes ielas teātrī.

Projektu finansē - Valsts Kultūrkapitāla fonds un Rīgas dome.