Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


Foto: Durvis ver laikmetīgās mākslas festivāls "Survival K(n)it 7"

Redakcija
Redakcija
No 4. līdz 20. septembrim jau septīto reizi Rīgā norisinās vērienīgākais laikmetīgās mākslas notikums Latvijā – laikmetīgās mākslas festivāls „Survival K(n)it 7”. Kā katru gadu, festivāls „Survival K(n)it 7” aicina māksliniekus meklēt radoši alternatīvus izdzīvošanas modeļus, reflektējot par lokāli un globāli aktuālām sociālām tendencēm. „Survial K(n)it 7” tēma caur vārdu spēli ir ievīta festivāla nosaukumā un akcentē ikdienišķu darbību un „mazo lietu” potenciālu ietekmēt sabiedrībā nozīmīgus procesus. Adīšana kā ikdienišķa nodarbe festivāla tēmas kontekstā simbolizē radošas iniciatīvas, dažādu sabiedrības grupu, privāto un publisko telpu saaudumu, akcentējot socializēšanos un līdzdarbošanos.

Atsevišķi pasākumi notiek arī pilsētvidē. Festivālu producē Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs, kuratores – Solvita Krese un Inga Lāce.

Piedāvājam nelielu fotoieskatu festivāla “Survival K(n)it 7” atklāšanas dienā, 3. septembrī, kādreizējā Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkā (Krišjāņa Barona ielā 14).

Kādreizējā LNB ēka šogad kalpo kā galvenā festivāla „Survial K(n)it 7” norises vieta, kurā notiek laikmetīgās mākslas izstāde, performances, koncerti, lekciju un sarunu programma. Ēka iir izsmalcināts neoklasicisma paraugs ar gleznaini izkārtotiem dažādu orderu pilastriem un kolonnām, klasiskām flīzēm, festoniem un citām arhitektoniskām un ornamentālām detaļām. 20. gados te atradusies pirmā kafejnīca Rīgā, kurā bija rotējošas deju grīdas, vēlākajos gados tur bijušas redakcijas, amatnieku darbnīcas un viesnīca, bibliotēka, bet tagad, 2015. gadā, šajās telpās durvis ver laikmetīgās mākslas eksponātu izstāde. Tam ir savs šarms. Telpas un mākslas darbi papildina viens otru, izceļot mākslas darbu vizuālo un audiālo piesātinātību un aizvedot bagātīgā laikmetīgās pasaules ceļojumā.

Foto: Ginta Augule, KultūrasVēstis.lv