Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:362, Did:0, useCase: 3


Roberta Koļcova personālizstāde „Netiešā Komunikācija” mākslas galerijā „PUTTI”

Redakcija
Redakcija

2017. gada izskaņas izstādei „Netiešā Komunikācija”, kas, sākot ar 15.decembri, būs apskatāma mākslas galerijā „Putti” (Peitavas ielā 5), mākslinieks Roberts Koļcovs sagatavojis darbu kopumu, kas sevī ietver lielformāta gleznas, keramikas tehnikā gatavotas maskas un grafikas darbus, kas veidoti gada garumā, un turpina iepriekš iesākto starpdisciplīnu komunikāciju.

„Kā disciplīnas šeit domātas nozares (glezniecība, tēlniecība, grafika), kas savstarpēji mijas jau kopš manu radošo izpausmju pirmsākumiem,” uzsver R.Koļcovs.

Lielformāta gleznas turpina pagājušā gada ciklu, ko tematiski veido 12 gleznas ar sākumā iestrādāto domu par smaržu ietekmi uz cilvēka gan ķermeni gan garu. Maskas ir veidotas ar ornamentālu prioritāti pār formu, saglabājot pašas maskas simbolu kā saturu, kam grib pievērst uzmanību autors, nevis kāda maska, bet maska vispār, bez tieša, verbāla skaidrojuma.

„ Par Netiešas Komunikācijas nozīmīgumu pār pasaules procesiem. Tieši skaidrojot darbu saturu, mēs netīši nonākam līdz situācijai, kad saturs ar tā paredzēto ietekmi ietekmējis iesaistītos, pavisam citā, neparedzētā veidā. Tas liek pieņemt, ka, lai mērķtiecīgi izmantotu ietekmi, mums jālieto netieši līdzekļi, kas savukārt liek svinēt Absolūtu Netiešas Komunikācijas uzvaru pār parastām cēloņsakarībām,” aptuveni tā tiek skaidrota izstādes pamatnostādne, ar kuru autors vēlas padalīties gada nogalē.

Roberts Koļcovs (1966) ir beidzis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas Tēlniecības nodaļu un Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļu. Regulāri piedalās izstādēs. Veidojis ilustrācijas grāmatām un preses izdevumiem, kā arī ir daudzu sabiedrisko telpu un privātmāju interjeru gleznojumu autors. Mākslinieka darbi atrodas privātās kolekcijās Latvijā un citur pasaulē.

Izstāde būs apskatāma līdz 29.decembrim