Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:362, Did:0, useCase: 3


Veiksmīgā izstāde “Nāru portreti” Itālijā mākslinieku Robertu Koļcovu iedvesmo jauniem darbiem

Redakcija
Redakcija

Pirms neilga laika Itālijā, Marche reģiona Fraterosā, vīna darītavā Terracruda, bija apskatāma mākslinieka Roberta Koļcova personālizstāde „Nāru portreti”. Ar to mākslinieks Adrijas jūras piekrastē krāšņi turpināja pērn Kalnciema kvartālā aizsāktās jubilejas svinības (atgādināsim, ka izstāde “Nāru portreti” tur bija skatāma 2016.gada novembrī). “Dzīve man piedāvāja iespēju izstādīt savus darbus Itālijā, un to es ar prieku izmantoju,” atzīst mākslinieks, piebilstot, ka Terracruda vīndarītavā regulāri notiek izstādes, koncerti un citi kultūras pasākumi ar pievienoto vērtību, un arī viņa nāras tur esot lieliski iederējušās.

...................................................................................................................................................

“Daudzpusīgajā izstādē aplūkojamais skulptūru cikls, grafikas darbi un lielformāta gleznojumi atspoguļoja dabā pastāvošo formu mijiedarbību un mitoloģiskās radības, īpaši – nāras. Figurālās kompozīcijas veldzēja ar augu un ūdens klātbūtni. Pasākuma akustisko ietērpu ar minimālisma tradīcijā veidotu skaņdarbu Boule à Neige veidoja elektroniskās mūzikas un skaņu mākslinieks Giulio Aldinucci, atainojot ūdens vieglumu un akmens pastāvību,” pauž izstādes kuratore Renāte Auziņa, House Creative Agency un Villa Tereze Holiday House & Artist Retreat radošā direktore, kura izstādes atklāšanas pasākumā pulcēja Marche reģiona radošos profesionāļus, amatpersonas un vīndarus.

Mākslinieks pēc Itālijā notikušās izstādes pauž, ka jūtas pateicīgs par iespēju sarīkot izstādi vietā, “kur lietus ir tikai atmiņa. Paldies visiem, kas palīdzēja īstenot šo notikumu, jo īpaši Renātei Auziņai, vīna darītavas Terracruda kolektīvam un Kalnciema kvartālam! Prieks, ka ar savu darbu varēju piedalīties Itālijas ikdienas dzīvē, vietā, kur tiek darīti vīni un noris lauksaimniecība.” Mākslinieks arī atklāj, ka šis Itālijas apgabals, ko tūristi apmeklē visai reti un kas galvenokārt ir pazīstams ar savām vīndarīšanas tradīcijām un kultūras un vēstures pieminekļiem, tostarp ar Asīzes pilsētu un tās brīnišķīgo katedrāli, ir inspirējis viņu veidot darbus nākamajai izstādei, kas šā gada decembrī notiks galerijā Putti. “Vīns, saule, sastaptie cilvēki – tas viss man deva iedvesmu,” piebilst mākslinieks.

Roberts Koļcovs beidzis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas Tēlniecības nodaļu, studējis Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļā. Viņš ir daudzu sabiedrisku telpu un privātmāju interjeru gleznojumu autors gan Latvijā, gan ārzemēs. Veidojis ilustrācijas vairākām grāmatām un preses izdevumiem. Izstādēs piedalās kopš 1989. gada. Kopā ar Aivaru Vilipsōnu 90. gadu sākumā dibinājis par laikmeta zīmi kļuvušo apvienību „Pasīvā dekadence”, pazīstams arī kā Botāniķis. Mākslinieka darbi atrodas privātās kolekcijās Latvijā, Itālijā, Norvēģijā, Krievijā, ASV, Austrālijā.

Organizatorisko atbalstu izstādes ceļā uz Itāliju sniedza Kalnciema kvartāls. Izstāde tapusi, pateicoties ilggadējai sadarbībai starp Kalnciema kvartālu un Marche reģionu kultūras uz uzņēmējdarbības jomās.