Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:362, Did:0, useCase: 3


LEĢENDU NAKTS 2017 Zvārtavas pilī

Redakcija
Redakcija

28.oktobrī Leģendu nakts 2017 ietvaros biedrība „Latvijas Mākslinieku savienība” (LMS) aicina viesus uz tās īpašumā esošo Zvārtavas pili, Apes novadā.

No plkst. 20:00 - 23:00 apmeklētājiem būs iespēja iepazīt pili, klausīties stāstos par tās vēsturi un apskatīt pils telpās izstādītās ekspozīcijas, kā arī piedalīties mākslinieku radošajās darbnīcās.

Pašreiz pilī apskatāma Latvijā lielākā porcelāna vāžu kolekcija, kas ir unikāla parādība Ziemeļlatvijas kultūrvidē un mākslā. Pils telpās eksponēta arī daļa no Latvijas Mākslinieku savienības muzeja kolekcijas. Kā spilgti akcenti pils priekštelpu un arī lielo zāli rotā gobelēni (Egils Rozenbergs, Kristīne Pasternaka, Aina Muze, Elīza Atāre u.c.) un LMS muzeja ekspozīcija “Sapnis” – mūsdienu mākslinieku veidotie atpūtas un guļamtelpu interjeri ar LMS muzeja kolekcijas 20.gs.puses gleznām. Ekspozīcijā pārstāvēti tādi autori kā Pēteris Postažs, Gunārs Mitrēvics, Jānis Zemītis, Jānis Poļaks u.c. Savukārt, tēlniecības ekspozīcija „Laikabiedra portrets” rāda, ka 20.gadsimta 70.-80.gados mākslinieki (Tālivaldis Gaumigs, Arta Dumpe, Lea Davidova – Medene, Igors Vasiļjevs u.c.) bija atraisīti domāšanā un, atklājot arvien jaunus izteiksmes veidus, ir vēlējušies parādīt visdažādākās personības un tēlus.
Visi laipni gaidīti!

Norises vieta:
Zvārtavas pils, Gaujienas pagasts, Apes novads
Norises laiks:
28.10.2017. no plkst.20.00-23.00.
Ieejas maksa: pieaugušajiem EUR 2, bērniem EUR 1, pirmskolas vecuma bērniem bezmaksas.