Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:362, Did:0, useCase: 3


Radošais vasaras simpozijs “Māksla pārdot Mākslu”

Redakcija
Redakcija

2017. gada 25. un 26. maija,Kuldīgas Mākslinieku rezidence organizē radošo vasaras simpoziju “Māksla pārdot Mākslu”.

Jau trešo gadu Kuldīgas Mākslinieku rezidence, glezniecības rezidences laikā, organizēradošo vasaras simpoziju. Nemainīgi par galveno tematusimpozijā paliek māksla. Pirmajā simpozijā tika meklētas atbildes uz jautājumiem par mākslinieka un mākslas patērētāja savstarpējo attiecību filozofisko pusi – par mākslu, kura spēj radīt rezonansi, un par skatītāju, kurš šo rezonansi sajūt. Otrajā gadā dalībnieki risināja mākslas un naudas attiecības, pievēršoties mākslas tirgum, vērtību aspektam, kolekcionēšanai, mākslinieka un kuratora attiecībām.

Šī gadā simpozijā, “Māksla pārdot Mākslu” tiks risināti būtiski un svarīgi jautājumi ikvienam māksliniekam un mākslas cienītajām.Kā 21. gs. māksliniekam pozicionēt sevi piesātinātajā mākslas tirgu? Iespēja uzzināt, kā veidojās mākslinieka un galerijas sadarbība, kā domāt stratēģiski, kāda ir mākslas un reklāmas mijiedarbība, kadi mehānismi ir pamatā spējai komunicēt ar apkārtējiem. Divu dienu garumā atbildes uz šiem jautājumiem sniegs, četri dažādu jomu speciālisti.

Ilze Žeivate, “Māksla XO” galerijas dibinātāja un vadītāja, izstāžu kuratore. Dalīsies savā galeristes pieredzē un stāstīs par to, kā veidojās veiksmīga mākslinieka un galerijas sadarbība.

Voldemārs Dūdums, nopelniem bagātais neatkarīgais radošais direktors. Viņa lekcijas virsraksts "Bārā ienāk reklāmists un mākslinieks." ir tik intriģējošs, kā rezultāta vietu skaits auditorijā var izrādīties mazāks, nekā sākotnēji paredzēts.

Raimonds Kalējs, mākslas vēsturnieks, Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzējs. Paraudzīsies uz produkta un pakalpojuma reklāmas veidošanu, no mākslas zinātnieka pozīcijām. Runās par reklāmas un mākslas mijiedarbību, jeb kā māksla palīdz pārdot produktu vai pakalpojumu.

Teātra un kino dramaturga, režisoraLaura Gundara lekcijā “Dzīves dramatika” uzzināsim, kā mēs atrodam savu īpašo vietu šajā ļaužu visumā. Kas viņš/viņa ir?, Ko viņš/viņa domā, jūt, grib, kāpēc dara tieši tā?, Kāpēc mani mīl/nemīl? Tieši šie mehānismi ir pamatā mūsu spējai komunicēt ar līdzcilvēkiem, tapt tiem vajadzīgi, nepieciešami un vērtīgi.

Radošā vasaras simpozija programmu skatīt zemāk.

25. maijs
15:00 Radošā vasaras simpozija atklāšana
15:10 Ilze Žeivate; 16:30 Voldemārs Dūdums
26. maijs
15:00 Raimonds Kalējs; 16:30 Lauris Gundars

Radošais vasaras simpozijs “Māksla pārdot Mākslu” norisināsies Kuldīgas Mākslas namā, 1905. gada ielā 6.

Radošais vasaras simpozijs tiek īstenotsar Kurzemes plānošanas reģiona, Valsts Kultūrkapitāla fonda un Kuldīgas novada pašvaldības finansiālu atbalstu.