Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:362, Did:0, useCase: 3


Latvijas Mākslas akadēmija uzsāks sadarbību ar prestižo Pratt institūtu

Redakcija
Redakcija

21. martā Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) rektors profesors Aleksejs Naumovs un prorektors profesors Kristaps Zariņš Ņujorkā vienojās ar Pratt institūta Dizaina skolu (PrattInstituteSchoolof Design) par sadarbībuprogrammas "Erasmus+" ietvaros, kas paredz akadēmiskā personāla un studentu apmaiņu, izstāžu veidošanu un citas ar mākslas izglītību saistītas aktivitātes. ASV vizītes laikā, sadarbībā ar Hantera koledžu (HunterCollege) un kuratori Marinu Goldenu, notika arī gleznotāju multidisciplinārās meistardarbnīcas, kā arī turpināts projekts "WorldCities. LivePainting".

LMA rektors prof. Aleksejs Naumovs un prorektors prof. Kristaps Zariņš vakar tikās ar Pratt institūta Dizaina skolas dekāni profesori Anitu Kūniju (Anita Cooney) un Pratt institūta Mākslas skolas dekānu profesoru Geriju Šnaideru (GerrySnyder). Tikšanās laikā LMA rektors un prorektors ar Pratt institūta dekāniem dalījās pieredzē par starptautisku studiju projektu īstenošanu un nostiprināja sadarbību starp augstskolāmEiropas Savienības programmas „Erasmus +" ietvaros.

Turpinot vizīti ASV, LMA rektors, prorektors un Dizaina nodaļas projektu vadītājs Jānis Gailītis tikās ar Hantera koledžas (HunterCollege) Mākslas nodaļas studentiem un profesoru Džoelu Karreiro (JoelCarreiro), kurus ar iepazīstināja ar LMA studiju virzieniem un iespējām. Koledžā notika arī projekta “WorldCities. LivePainting” laikā tapušo darbu izstāde un gleznotāju meistarklase. Projekts “WorldCities. LivePainting” līdz šim ir noticis dažādās pasaules metropolēs un kultūrvēsturiski bagātajās Eiropas pilsētās - Honkongā, Maiami, Rīgā, Parīzē, Kannās, Venēcijā, Burano, Budapeštā, Vīnē un citviet. Savukārt atbildes vizītē šī gada aprīlī LMA savu meistarklasi vadīs profesors Džoels Karreiro.