Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:362, Did:0, useCase: 3


Tirgus un kustību meistardarbnīca “Izdejo papīru” 1. jūlijā

Redakcija
Redakcija

1. jūlijā no plkst. 10.00 līdz 16.00 Kalnciema kvartāla pagalmā norisināsies iknedēļas zemnieku un amatnieku tirgus. Paralēli tam no plkst. 11.00 līdz 15.00 bērniem būs iespēja piedalīties kustību meistarklasē “Izdejo papīru”, kuru vadīs somatikas un kustību improvizācijas pasniedzēja Madara Garklāva.

.......................................................................................................................................................................................Tirgus priecēs savus apmeklētājus gan ar dizaina lietām, gan ar latviešu iecienītajiem lauku labumiem – svaigi cepta maize, kūkas, gaļa, zivis, augļi, dārzeņi un pašmāju sīrupi. Ogu sezona un jaunie kartupeļi noteiks tirgus jaunākās tendences. Tirgū iespējams ieturēt vēlas brokastis vai pusdienas, atpūsties saulainajā dārzā un paslēpties no ikdienas steigas.

Paralēli tirgus norisei bērni kopā ar vecākiem aicināti piedalīties kustību meistardarbnīcā “Izdejo papīru” no plkst. 11.00 līdz 15.00 Kalnciema kvartāla galerijā. Nodarbības laikā dalībnieki dejos, lai zīmētu un zīmēs, lai dejotu. Darbnīca apvienos mūziku un krītiņus, ritmu uz papīra un ķermenī. Nodarbību vadīs somatikas un kustību improvizācijas pasniedzēja Madara Garklāva. Madaras izpratne par pedagoģiju nostiprinājusies Somijā, mācoties un pasniedzot Austrumsomijas Sporta Institūtā ISLO Dejas un Somatikas izglītības programmā. Nodarbības vadītāja Madara īsumā par meistardarbnīcu saka tā: "Veltīsim laiku, lai neverbāli atbildētu uz jautājumiem: ko var uzzīmēt dejojot un ko var izdejot zīmējot?" Ik pa stundai (proti, 11.00, 12.00, 13.00 un 14.00) sāksies Madaras vadītā nodarbība, pēc tās līdz nākamās stundas sākumam būs iespēja brīvi izpausties līnijās, laukumos un kustībā. Uz nodarbību ieteicams vilkt ērtas drēbes, kuras nebūtu žēl nosmērēt.

Pasākumu atbalsta Rīgas dome, SIA “Livonia Print” un veikals “Muki.lv”. Ieeja bez maksas.

Koka arhitektūras centrā notiks Lego robotu skolas nodarbība no plkst. 10.00 līdz 14.00, no plkst. 14.30 līdz 17.30 – sudraba rotu liešanas darbnīca “Dabas forma”.