Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:362, Did:0, useCase: 3


Aicina pieteikties izstādei - konkursam 100 LATVIJAS MĀKSLĀ

Redakcija
Redakcija

Izcilais Daugavpilī dzimušais abstraktā ekspresionisma pamatlicējs Marks Rotko dzimis tieši pirms 115 gadiem. Atzīmējot mākslinieka jubileju, atskatoties uz viņa devumu pasaules mākslas veidošanā, nenoliedzamu ietekmi un iedvesmu, ko devis mākslinieks daudziem mūsdienu māksliniekiem. Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs sadarbībā ar Mākslu pedagogu apvienību rīko izstādi „100 Latvijas mākslā”.

DALĪBAS NOTEIKUMI

Organizatori
Starptautiski žūrēto Latvijas mākslinieku konkursa izstādi „100 Latvijas mākslā” rīko Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs sadarbībā ar Mākslu pedagogu apvienību. Šāda veida pasākums Latvijā notiek pirmo reizi, aicinot māksliniekus neatkarīgi no savas mākslas prakses iesaistīties konkursā un piedalīties izstādē, veidojot pilnvērtīgu šīsdienas mākslas parādi.

Izstādes kurators:
Māris Čačka, +37129114596, maris.cacka@gmail.com
Žūrija
Inga Heamägi (Igaunija), māksliniece
Lars Strandh (Norvēģija), mākslinieks
Şirin Koçak Özeskici (Turcija), māksliniece
Manuel Schroeder (Vācija), mākslinieks
Mihails Cibuļskis (Baltkrievija), mākslinieks

Dalībnieki

Dalībai starptautiski žūrētajā konkursa izstādē „100 Latvijas mākslā” tiek aicināti individuāli mākslinieki, kā arī mākslinieku grupas neatkarīgi no vecuma un nacionalitātes, kas dzīvo un rada Latvijā. Katrs dalībnieks (individuālais mākslinieks vai mākslinieku grupa) var pieteikt dalībai tikai vienu mākslas darbu.
Nav ierobežojuma mākslas darba valodai un izteiksmei vai izmantotajam medijam. Mākslas dabam netiek noteikti maksimālā izmēra ierobežojumi. Mākslas darba minimālie ierobežojumi nosaka, ka vismaz vienai darba izmēru dimensijai jābūt lielākai par 40 cm. Mākslas darbam jābūt radītam 2017. – 2018. gada laikā. Mākslas darbs nedrīkst būt iepriekš izstādīts citos konkursos, kā arī publicēts katalogos.

Pieteikšanās kārtība
Individuāli mākslinieki, kā arī mākslinieku grupas, tiek aicināti pieteikties konkursa izstādei 100 Latvijas mākslā. Pieteikums jāiesniedz līdz 2018. gada 1. maijam, aizpildot TIEŠSAISTES PIETEIKUMA FORMU! Pieteikumi, kuri tiks iesūtīti pēc 2018. gada 1. maija, netiks pieņemti.

Vērtēšanas kārtība
Iesūtīto pieteikumu vērtēšana notiks 2 posmos
1. posms – konkursa izstādes dalībnieku atlase
Balstoties uz saņemtajiem pieteikumiem un mākslas darbu fotogrāfijām, žūrija atlasīs dalībniekus (mākslas darbus), kas piedalīsies konkursa izstādē „100 Latvijas mākslā”. Atlases rezultāti tiks paziņoti līdz 2018. gada 15. maijam. Apstiprinātajiem izstādes dalībniekiem jānogādā atlasītie mākslas darbi uz konkursa izstādes norises vietu līdz 2018. gada 1. jūnijam.
2. posms – uzvarētāju darbu atlase
Konkursa izstādes „100 Latvijas mākslā” trīs laureāti tiks izvēlēti pirms konkursa izstādes atklāšanas aizklātajā žūrijas balsojumā pēc mākslas darbu vērtēšanas klātienē.
Laureāti tiks paziņoti konkursa izstādes „100 Latvijas mākslā” atklāšanas ceremonijā 2018. gada 6. jūlijā. Laureātu darbi nonāks organizatoru īpašumā un tiks iekļauti Daugavpils Marka Rotko mākslas centra kolekcijā.

Darbu transportēšana un apdrošināšana
Darbu nogādāšana līdz izstādes norises vietai:
16.05.2018. – 01.06.2018.

1. vērtēšanas posma ietvaros atlasītajiem dalībniekiem jānogādā konkursa izstādei „100 Latvijas mākslā” atlasītie darbi uz izstādes norises vietu līdz 2018. gada 1. jūnijam. Darbu uz izstādes norises vietu tās darba laikā var nogādāt personīgi vai arī izmantojot kurjera pakalpojumus. Dalībnieks ir atbildīgs par atbilstošu un kvalitatīvu darba iepakojumu, kuru organizatori izmantos, nosūtot darbu atpakaļ dalībniekam. Visus transportēšanas un apdrošināšanas izdevumus, nogādājot darbu uz izstādes norises vietu, sedz dalībnieks.
No darba saņemšanas brīža līdz 2018. gada 25. oktobrim organizatori nodrošinās darbam 24 stundu fizisku apsardzi.

Darba atgriešana:
25.09.2018.-25.10.2018.
Dalībnieki var saņemt darbu personīgi izstādes norises vietā tās darba laikā vai izmantot kurjera pakalpojumus no 2018. gada 25. septembra līdz 25. oktobrim. Transportēšanas un apdrošināšanas izdevumus, atgriežot darbu dalībniekam, sedz dalībnieks.
Dalībnieks var dāvināt darbu Daugavpils Marka Rotko mākslas centram. Šajā gadījumā darbs tiks iekļauts organizatoru mākslas kolekcijā un dalībnieks saņems tam atbilstošu apliecinājumu.

Darbi, kas netiks izņemti līdz 2018. gada 25. oktobrim, nonāks organizatoru īpašumā.
Izstāde

Konkursa izstāde „100 Latvijas mākslā” notiks no 2018. gada 6. jūlija līdz 2018. gada 9. septembrim.
Izstādes norises vieta:
Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs,