Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:362, Did:0, useCase: 3


Liepājā atklās mākslinieka Valda Mackara darbu izstādi „VELTĪJUMS KARALIENEI”

Redakcija
Redakcija

23. septembrī plkst. 15 galerijā „Romas dārzs”, Liepājā, Zivju ielā 3 atklās mākslinieka Valda Mackara darbu izstādi „VELTĪJUMS KARALIENEI”. Izstādes atklāšana notiks laikmetīgās mākslas foruma „Akti Naktī” laikā.

Ar šo izstādi mākslinieks atzīmēs dzīves pusapaļo jubileju, atskatoties uz padarīto, un ar sev raksturīgo ironiju izstādi velta karalienei Elizabetei. Izstādē būs skatāma gleznas, kas rāda radošus eksperimentus un dažādus viņa daiļrades ciklu posmus.

Valdis Mackars, kurš pazīstams arī ar pseidonīmu „mic”, dzimis 1952. gadā Liepājā. Mācījies Liepājas 1. vidusskolā, mācības turpinājis Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolā, kur izglītojies pie izcilā mākslinieka un pedagoga Matīsa Zavicka.

No 1973. līdz 1980. gadam studējis Valsts Mākslas akadēmijā pie Konrāda Ubāna un Aleksandra Dembo. Papildinājis zināšanas un prasmes Laimoņa Mūrnieka Mākslinieku savienības gleznošanas studijā. Mākslinieks regulāri piedalās izstādēs jau kopš 1975. gada, bet pirmā personālizstāde rīkota 1983. gadā.
No 1983. līdz 2002. gadam izglītojis audzēkņus Liepājas mākslas vidusskolā. No 2002. līdz 2007. gadam strādājis par dizaina un stila mācības lektoru Liepājas Pedagoģijas akadēmijā. Publicējis rakstus par dizaina, stila un mākslas tēmām.

Izstāde skatāma no 23. septembra līdz 31. oktobrim. Ieeja bez maksas.