Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:362, Did:0, useCase: 3


Mirusi mākslas zinātniece Sarmīte Sīle

Redakcija
Redakcija

15. martā, 72 gadu vecumā mirusi mākslas zinātniece Sarmīte Sīle, ceturtdien pēcpusdienā pavēstīja LTV Ziņu dienests. Sīle 1975. gadā sāka darbu Latvijas Televīzijā, kur 30 gadus strādāja kā redaktore un mākslas raidījumu autore un vadītāja. Paralēli redaktores darbam viņa sāka lasīt arī lekcijas par mākslas vēsturi un speciālos kursus. Viņa bijusi arī Latvijas Universitātes lektore un daudzu mākslas izstāžu kuratore.

Sarmīte Sīle kļuva arī pazīstama kā viena no pirmajām leģendārā fotomākslinieka Gunāra Bindes aktu modelēm. Fotogrāfija, kurā redzama Sarmīte 17 gadu vecumā, ieguva galvenās balvas daudzās starptautiskajās fotoizstādēs. Interesanti, ka Sarmīte Sīle ik pēc 10 gadiem atkal pozēja Gunāram Bindem, atkārtojot slaveno akta foto. Pavisam tādas ir septiņas – pēdējā fotosesija notika 2015. gadā.