Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:362, Did:0, useCase: 3


Aicina piedalīties izstādē „MĀKSLAS DIENAS 2018. MĀKSLAS LAIKS”.

Redakcija
Redakcija

Biedrība „Latvijas Mākslinieku savienība” aicina profesionālus māksliniekus, mākslas augstskolu studentus un profesionālās vidējās kultūrizglītības iestāžu audzēkņus piedalīties izstādē „MĀKSLAS DIENAS 2018. MĀKSLAS LAIKS”.

Vērtībām un to nozīmei ir mainīgs raksturs, bieži vien attiecīgā laikmeta izcilības tiek novērtētas nevis to radīšanas laikā, bet daudz vēlāk. Mūsdienās vērtību vērtēšana nereti notiek “like” un “dislike” līmenī – simboli, kuru nozīme kopš Senās Romas gladiatoru cīņām arī mainījusies. Līdzību varam saskatīt tikai filozofiskajā aspektā, kas liek aizdomāties par izklaides vienu no sastāvdaļām – vērtējumu. Arī mākslā uzskati par vērtīgs/nevērtīgs mainās, atbilstoši laikmetam, varas lēmumiem, stilistiskajai ievirzei vai aktuālajām tēmām. “Mākslas dienas” Latvijā, kas aizsākušās 1959.gadā, ir atskaites punkts, lai varētu aptvert gandrīz 60 gadu garumā mākslas attīstību, nozīmi un to, kas māksliniekam un sabiedrībai šķiet vērtīgs vai interesants.

Biedrība „Latvijas Mākslinieku savienība”, atzīmējot Latvijas valsts simtgadi, vēlas izcelt un atzīmēt mākslas festivāla “Mākslas dienas” nozīmību Latvijas kultūrtelpā gan pagātnes kontekstā, gan mūsdienās. Kopš saviem pirmsākumiem “Mākslas dienas”, kas no gada gadā pilnveidojās, attīstījās un aptvēra visdažādākos iedzīvotāju slāņus, deva ieguldījumu tautas apziņas stimulēšanā un kopības izjūtas stiprināšanā, uz mākslas svētku fona radās latviskās vienotības izpausmes un pirmie brīvdomības iedīgļi. Izstādes rīkotāji aicina māksliniekus, iesniedzot darbus, domāt par mūsdienu vērtībām un šī gada “Mākslas dienas” ekspozīciju veltīt Latvijas valsts simtgadei.

Profesionāli mākslinieki, mākslas augstskolu studenti un profesionālās vidējās kultūrizglītības iestāžu audzēkņi aicināti pieteikt savu dalību izstādei ar 1-3 vizuālās mākslas darbiem, kas tapuši laika posmā no 2016.-2018.gadam. Darbi tiks eksponēti biedrības „Latvijas Mākslinieku savienība” galerijā 11. novembra krastmalā 35, Rīgā no 13.aprīļa līdz 13.maijam. Pieteikumi tiek pieņemti līdz 8.aprīlim.

Izstādes atklāšana paredzēta 2018.gada 13.aprīlī LMS galerijā.

Informācija par pieteikšanos un izstādes nolikums skatāms LMS mājas lapāAKTUALITĀTES

Izstādi rīko: Latvijas Mākslinieku savienība
Izstādes kurators: Igors Dobičins