Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:362, Did:0, useCase: 3


Aicina uz “Jasmīnas kora” koncertu "...NO...” Rīgas Lutera baznīcā

Redakcija
Redakcija

Sestdien, 15. decembrī pulksten 20.00 Rīgas Lutera baznīcā aicinām uz “Jasmīnas kora” koncertu "...NO...”, kurā skanēs gan trandicionālas Ziemassvētku melodijas, gan mūsdienu autoru oriģinālmūzika. Koncertā muzicēs Jasmīnas koris, kora ansambļi un solisti. Diriģēs Agita Ikauniece Rimšēviča, spēlēs ģitārists Mārcis Auziņš, pianists Mārtiņš Zilberts un jaunais sitaminstrumentālists Kristaps JS.

Kora diriģente Agita Ikauniece Rimšēviča: “no šī Adventa laika katru gad’ no jauna mēs mācāmies. Mācāmies no gaidīšanas un no pacietības. Pacietīgi gaidām, kad no sākotnēji neizprotama brīnuma izveidosies kas cerīgs un gaišs. Tāpēc ar mūzikas izvēli nav tik vienkārši – par daudz sacerēties un mažora vēl nevar, bet skumjas un minoru negribas. Tāpēc no Jāzepa Vītola, Ādolfa Ābeles, Ērika Ešenvalda, Jāņa Lūsēna, Džona Ratera, Karla Dženkinsa, Mortēna Lauridsena radītā esam izvēlējušies gan ausij tīkamas melodijas, gan prātam saprotamas muzikālas “pretrunas”. Skanēs arī Adventa un Ziemassvētku noskaņu radītāju - grupu Voces8 un Pentatonix daudzbalsīgi aranžējumi. Koncerta programmu spilgtinās kora jau zināmas solistes Madara Blūmere, Maija Gredzena un Elīna Seile, ģitārists Mārcis Auziņš un pianists Mārtiņš Zilberts, kā arī katrs dziedātājs iekļausies vienā no piecām kora vokālajām grupām, lai pašiem un klausītājiem interesantāk. Jauna sadarbība veidojusies ar 11 gadus jauno, mazo bundzinieku Rīgas Doma kora skolas audzēkni Kristapu Jāni Sokolovu”.

“Jasmīnas koris” ir salīdzinoši ir jauns dibinājums Latvijas kormūzikas telpā. Kora centrā – Vispārējo latviešu Dziesmu svētku virsdiriģente, apņēmīgā sēliete Agita Ikauniece Rimšēviča, kas savā skanīgo balsu saimē pulcina kopskaitā ap 40 muzikāli pieredzējušus un daudzpusīgi apdāvinātus kordziedātājus. Vokāli pilnveidoties kora dziedātājiem palīdz kormeistare Viktorija Pakalniece.
Gan kora nosaukumā, gan dibināšanas idejas pamatā ir sava izcelsmes spēka apzināšanās – cilts un sakņu izjūta, tāpēc “Jasmīnas koris” par savu misiju uzskata etniskās identitātes stiprināšanu mūsdienu kormūzikā un ar lepnumu piešķir visām interpretācijām daļu no sēļu gēnam raksturīgā spriganā un spītīgā temperamenta.
Kora portfolio ir vairāki augstvērtīgi koncerti Latvijā un augstākās pakāpes iegūšana Latvijas koru skatēs, tādējādi jau kopš kora dibināšanas 2014. gadā iekļūstot Latvijas labāko jaukto koru pulkā.
“Jasmīnas koris” sevī ietver kvalitāti, spilgtumu un eksperimentālo oriģinalitāti, radot vēlmi klausītājam baudīt mūzikas neaprakstāmo spēku.

Ieeja koncertā bez maksas, izeja par ziedojumiem.

Koncertu organizē Nodibinājums “Iedvesmas fonds”