Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:362, Did:0, useCase: 3


Populāri aktieri izrādēs par izciliem Latvijas māksliniekiem ciklā Kolekcija. Viencēlieni. Klasiķi pirms klasikas.

Redakcija
Redakcija

Cikls 2018. gadā nominēts apbalvojumam "Laiks Ziedonim". Cikls tiek rādīts sadarbojoties ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju un ir papildinājums izstādei “PORTRETS LATVIJĀ. 20. GADSIMTS. Sejas izteiksme”, kas 2018. gada 2. novembrī vērs durvis vienlaicīgi trīs vietās – LNMM galvenās ēkas Lielajā zālē (Jaņa Rozentāla laukumā 1), izstāžu zālē ARSENĀLS (Torņa ielā 1) un Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā (Elizabetes ielā 57a, dz. 26).

Koncertzālē @Tu jau zini Kur, Tallinas ielā 10

12.novembrī 19:00
Karīna Tatārinova, Varis Piņķis un Jēkabs Nīmanis
izrādē PARĪZE - RĪGA - PARĪZE
Režisore Māra Ķimele
Skilla Pinnis Rikarde:
„Kad Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā notika Rūdolfa Piņņa simtgadei veltīta izstāde, bija vēlme to papildināt ar ko īpašu. Manā rīcībā bija mana tēva un mātes sarakste mūža garumā, kur vēstulēs caur personīgām norisēm un pārdomām atspoguļojās ne tikai Rūdolfa un Elvīras dzīves ainas, bet arī Latvijas un visas Eiropas tautu likteņu atbalsojumi. Mārai Ķimelei, atlasot būtiskāko no vairākiem simtiem vēstuļu, lieliski izdevās atrast dramatizējuma vadlīniju un stundas garumā skatītājs var izsekot kā mākslai, tā mīlestībai.”

13.novembrī 19:00
Rūta Dišlere un Jānis Znotiņš
izrādē NO ROZENTĀLA
Režisore Paula Pļavniece
Janis Rozentāls:
"Kad es par maz kur eju, kā viesībās, ballēs, teātrī un citās vietās, tad priekš sevis, zinādams, aizbildinos ar to, ka man nav melno svārku vai naudas un laika, bet tas ir diezgan mazs iemesls un lielākais kavēklis ir kūtrība. Kustēties vajag, jo es redzu, kādus nelāgus augļus tāda istabā tupēšana izaudzina - pedantus, iedomīgus, vienpusīgus un netaisnus skābputras. Kamēr turpretim kustoties, dabū jaunus iespaidus, idejas un pamudinājumus, un, kas priekš jauna mākslinieka svarīgākais - darbus, protekcijas un iepazīšanas."

14.novembrī 19:00
Inga Tropa un Mārtiņš Upenieks
izrādē PADEGS UN PADEGS
Režisors Varis Piņķis
„Kārlis Padegs no piemirsta, galvenokārt mākslinieku aprindās zināma leģendāra tēla un sabiedrības autsaidera jau krietnu laiku kļuvis par Latvijas kultūras zīmolu un ilustrēto žurnālu rotu. Viņa darbi Latvijas nedaudzajiem turīgajiem kolekcionāriem ir grūti pieejami un dārgi krājumi. ....
Viņa mākslas lielākās vērtības šobrīd varētu būt rafinēta rokas veiklība un izteiksmes dažādība, dzēlīga ironija un vēl nesaudzīgākā pašironija, bet, iespējams, vēl būtiskāka ir dzīves mūžīgās traģikas izjūta ne tikai kapitālisma krīzes apstākļos vien.”
Jānis Kalnačs, „Kārlis Padegs”, Neputns, 2014, 6.lpp.

15.novembrī 19:00
Elīna Matvejeva un Juris Bartkevičs
Izrādē ZIBEŅU DOMAS. IRBĪTE
Režisore Inga Tropa
Voldemārs Irbe:
„Kas attiecas uz zīmēšanu – tad es esmu reālists, jo zīmēju tikai to, ko redzu. Pagātnes un nākotnes zīmēšana glezniecībā nav pareiza. Viņai pieder tikai tagadne– tā kā cilvēkam ar...."

Biļetes Bilesuparadize.lv un Biļešu Paradīzes kasēs

Producē: Mūzikas un mākslas atbalsta fonds / www.kulturmarka.lv