Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:362, Did:0, useCase: 3


Liepājas muzejā atklās baltkrievu mūsdienu mākslas izstādi

Redakcija
Redakcija

Otrdien, 15. augustā, plkst. 17 Liepājas muzejā, Kūrmājas pr. 16/18 atklās baltkrievu mūsdienu mākslas izstādi “Minskas palete”, kas veltīta Minskas 950. gadadienai.

Izstāde Latvijā notiek Liepājas muzeja un Minskas pilsētas vēstures muzeja sadarbības ietvaros, veicinot Latvijas un Baltkrievija sadarbību kultūras jomā. Šī ir pirmā vērienīgā Baltkrievijas profesionālās mākslas izstāde Liepājā, kas iepazīstinās gan ar baltkrievu glezniecības skolas meistariem, gan arī ar Baltkrievijas mūsdienu mākslas pārstāvju veikumu.

2015. gada jūnijā Minskas pilsētas vēstures muzeja nodaļā - Mākslinieka Mihaila Savicka mākslas galerijā - ar lieliem panākumiem noritēja Liepājas mākslinieku darbu izstāde “Labdien, Baltkrievija!”, ko rīkoja Liepājas muzejs sadarbībā ar Minskas kultūrvēstures mantojuma biedrību "Gražinja”.
Šoreiz Latvijā ir iespēja iepazīties un vērtēt Minskas mākslinieku veikumu. Izstādē “Minskas palete” būs skatāmas gleznas no Minskas pilsētas vēstures muzeja, kā arī atzītu Minskas mākslinieku darbi.
Izstādes atklāšanā piedalīsies Minskas pilsētas vēstures muzeja direktore Gaļina Ladisova un pārstāvji no Baltkrievijas mākslinieku savienības.

Izstāde būs pieejama apskatei līdz 3. septembrim. Ieeja pasākumā bez maksas.