Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:362, Did:0, useCase: 3


Video: Rīgā krāšņi aizvadīta "Baltā nakts 2016"

Nedēļas nogalē Rīgā 11. reizi norisinājās mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts", kura piedāvātie pasākumi daudzviet pilsētā bija baudāmi naktī.

Šogad pēc vairāku gadu pārtraukuma tika atjaunots "Baltās nakts" tramvajs, kas kā mūsdienu mākslas objekts un vienlaikus sabiedriskais transports savienoja Rīgas centru ar vienu no tālākajiem norises punktiem, kursējot maršrutā Ausekļa iela-Gaujas iela-Ausekļa iela. "Baltā nakts" šogad koncentrējās ierastās ģeogrāfiskās vietās - Rīgas centrā, Vecrīgā, Spīķeru kvartālā un tuvējā Pārdaugavā. Īpaši aktīva šogad bija Miera iela un tai blakus esošie kvartāli - no Gaujas ielas mākslinieku kvartāla, Lielajiem kapiem līdz pat Brīvības ielai.

"Baltā nakts" Rīgā notika 11.reizi, un tā ir daļa no starptautiska projekta "Eiropas Baltās naktis", kuru aizsākušas piecas Eiropas galvaspilsētas - Brisele, Madride, Parīze, Rīga un Roma.

Rīgā forumu „Baltā nakts" organizē Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvalde sadarbībā ar aktīvākajām Latvijas kultūras organizācijām.

Latvijas mākslas un kultūras portāls KultūrasVēstis.lv un EpadomiTV piedāvā nelielu video ieskatu "Baltās nakts 2016" norisēs.
Vērtējums: +2