Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Rīgas Starptautiskajā kino festivālā – animācijas filmas "Bize un Neguļa" pirmizrāde

Redakcija
Redakcija

Šī gada 9. septembrī plkst. 11.00 Rīgas Starptautiskā kino festivāla programmas KIDS WEEKEND ietvaros pirmizrādi piedzīvos animācijas studijas "Atom Art" jaunākā filma “Bize un Neguļa”.

25 minūšu garā filma ir stāsts par iztēles bagātu, aktīvu meiteni Bizi, kura kopā ar savu draugu Neguļu nepacietīgi gaida Ziemassvētku brīvdienas. Visus brīvdienu plānus izjauc Bizes brālīša ierašanās ģimenē. Sajūtas, ar kurām nākas tikt galā Bizei, būs pazīstamas ikvienam, kuram ir nācies dalīt vecāku uzmanību ar brāli vai māsu.

Stāsta ideja pieder scenārija autorei Lotei Eglītei: “Stāsts “Bize un Neguļa” ir mazliet autobiogrāfisks. Es spilgti atceros to dienu, kad no Dzemdību nama mājās tika atvests mans brālītis. Tad es sapratu, ka vairs nebūšu “ģimenes naba”. Viss tālākais bija jaunās realitātes pieņemšana, un tieši par to ir šis stāsts.”

Šīs sajūtas no vecāku skata punkta pazīstamas arī filmas režisoram Edmundam Jansonam: “Manai meitai ikdienā nākas sadzīvot ar diviem jaunākiem brāļiem, kuriem, viņasprāt, tiek daudz vairāk uzmanības. Manā gadījumā filma “Bize un Neguļa” ir sava veida saruna ar maniem bērniem par šo tēmu. Tajā pašā laikā es ceru, ka filma būs košs un aizraujošs kino piedzīvojums ikvienam skatītājam."

Studija “Atom Art” ir viena no aktīvākajām animācijas studijām Latvijā, kurā tapis ne tikai animācijas filmu cikls maziem bērniem “Lupatiņi”, bet arī animācijas īsfilmas “Kora Turneja”, “Starptautiskā tēva diena”, “Roņu sala”, “Ursus” un “Laiks iet”, kas visas guvušas atzinību gan nacionālajā filmu festivālā “Lielais Kristaps”, gan godalgas daudzos starptautiskos kino festivālos visā pasaulē. Šobrīd studijā norit darbs pie animācijas pilnmetrāžas filmas “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi”, kas iekļauta programmā “Latvijas filmas Latvijas simtgadei” un uz ekrāniem nokļūs 2018. gadā.

Filma “Bize un Neguļa” tapusi ar Latvijas Nacionālā Kino centra, Valsts Kultūrkapitāla fonda un Eiropas savienības programmas “MEDIA” atbalstu. Rudenī un ziemā to paredzēts izrādīt dažādos kinoteātros un kultūras namos visā Latvijā.

Filmas treileris: https://vimeo.com/218111685/7f7f71757c

Informācija par pirmizrādes seansu un biļešu iegādi: BIZE UN NEGUĻA – RIGA IFF 2017