Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


21. Rīgas Starptautiska filmu festivāla 2ANNAS piedāvā sarunas ar kino nozares profesionāļiem Industrijas dienā

Redakcija
Redakcija

30. septembrī no plkst. 10.00 līdz plkst. 15.00 “Kaņepes Kultūras centrā” ikviens kino profesionālis un entuziasts aicināts apmeklēt Rīgas Starptautiskā filmu festivāla 2ANNAS ietvaros rīkoto Industrijas dienu. Starptautiski vieslektori no Vācijas, Polijas un Lielbritānijas sniegs prezentācijas par filmu pārdošanas, mārketinga un izplatīšanas iespējām, nozares pielāgošanos mūsdienu auditorijas prasībām un kino saplūšanu ar citām mākslas formām.

Industrijas dienas pasākumā notiks “Filmu izplatīšanas forums”, kurā ar vairākām lekcijām uzstāsies starptautiski kino nozares eksperti. Ar lekciju par filmas auditorijas sasniegšanas kanāliem, metodēm un paņēmieniem uzstāsies Džemma Desai – Filmu Programmas menedžere Britu Padomē, tāpat arī par filmu reklamēšanu digitālajā ērā un sociālo tīklu efektīvu izmantošanu filmu pārdošanā stāstīs mārketinga stratēģe no kino mārketinga aģentūras “Alphapanda” Džoanna Solecka. Par pielāgošanos filmu skatītāju paradumu maiņai stāstīs Anada Pelerina no Lielbritānijas, savukārt par jaunām kino formām un alternatīvām to izrādīšanas vietām – Starptautiskā Oberhauzenas īsfilmu festivāla direktors Lars Henriks Gass.

Pēc lekcijām filmu veidotāji un industrijas pārstāvji aicināti pievienoties paneļdiskusijai par filmu mārketinga un izplatīšanas iespējām. Filmu veidotāji Industrijas dienā tiek rosināti brīvā atmosfērā prezentēt savu īsfilmu (vai filmas fragmentu) “Filmas izplatīšanas stratēģijas” pitching sesijā, lai saņemtu praktiskas atsauksmes mārketinga stratēģijas izveidei. Foruma noslēgumā paredzēta tīklošanās neformālā gaisotnē un individuālas konsultācijas. Dienas noslēgumā, foruma dalībniekiem ir iespēja bez maksas apmeklēt Baltijas īsfilmu un Starptautisko īsfilmu konkursu seansus, lai smeltos iedvesmu nākamajiem kino darbiem.

Vairāk par Industrijas dienas programmu un vieslektoriem: INDUSTRIJAS DIENA | 2ANNAS

Līdz pat 2. oktobrim kino gardēžiem un interesentiem būs iespēja redzēt plašu Starptautisko un Baltijas valstu konkursa īsfilmu programmu, 2ANNAS kuratoru un ārvalstu vieskuratoru veidotās fokusa programmas, Eiropas Kinoakadēmijas apbalvotās filmas un Oberhauzenas īsfilmu festivāla seansu, piedalīties diskusijās un sarunās, industrijas dienā un īpašajos notikumos. Galvenais festivāla notikumu centrs šogad ir Kaņepes Kultūras centrs, taču kino seansus apmeklētāji varēs baudīt arī “Kino Bize” un kinoteātrī “K.Suns”, atsevišķi festivāla notikumi gaidāmi arī Rīga TV24 studijā un NABAKLAB.

Biļetes un abonementi pieejami: www.bezrindas.lv
Biļetes cena: 4,50 eur (pieaugšajiem), 3,50 eur (skolēniem, studentiem, pensionāriem).
Festivāla abonements: 20 eur (6 filmu seansi + visi vakara pasākumi).
Dienas abonements: 9 eur (studentiem un senioriem 6 eur) kopā ar izvēlētās dienas filmu seansiem un pasākumiem.