Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


BALTIJAS PĒRLEI” nu ir sava “PERSONĪGĀ STILISTE”

Redakcija
Redakcija

Festivāla direkcija ar prieku paziņo, ka rudens filmu programmai ir pievienojusies visnotaļ interesanta 2016. gada Kannu kinofestivāla laureāte.

Franču režisora Olivjē Asaijasa “Personīgā stiliste” (“Personal Shopper”), kas ieguva balvu par labāko režiju, Kannās bija viena no gaidītākajām filmām, tomēr saņēma ārkārtīgi pretrunīgus kritiķu vērtējumus.

“Šaušalīgā, netveramā un trauksmaini valdzinošā filma savā pirmizrādē izraisīja nepacietīgo un viegli nogurdināmo skatītāju ūjināšanu. Ne tādēļ, ka tā ir slikta (tā pilnīgi noteikti tāda nav!), bet tādēļ, ka tīšuprāt pārkāpj labas gaumes konvencijas, provocējot aizkaitināmību. Filma palēninās un ķircina ar savu nesteidzīgumu, vienlaikus cieši turot Hičkokam raksturīgās spriedzes knaiblēs, kas neatslābst līdz pat beigām, “ – raksta “Daily Telegraph”.

Viens no autoritatīvākajiem britu kino kritiķiem – Pīters Bredšovs – “The Guardian” ierindojis filmu kategorijā “must-have”, salīdzinot to ar Larsa fon Trīra “Šķeļot viļņus”: “Ārkārtīgi aizraujošs un dīvains kino, kas izmanīgi sajauc žanrus, piespiežot festivāla auditoriju baidīties un zaudēt galvu. Neparasti intriģējoša filma ar izaicinošiem spriedzes akcentiem. Ļoti labs režisora darbs!”

Personīgā stiliste

Personal Shopper

Režisors: Olivjē Asaijass

Lomās: Kristena Stjuarte, Larss Aidingers, Sigrīda Buazī, Anderss Danielsens Lī

Kannu kinofestivāla augstākais apbalvojums – “Zelta palmas zars” – par labāko režiju.

Morīna kā personīgā stiliste saņem vilinošu piedāvājumu strādāt augstās modes sirdī – Parīzē. Viņas klienti ir kino un šovbiznesa zvaigznes, kā arī pazīstami politiķi.

Nekā daudz netrūkst no tā, ko ierasts saistīt ar veiksmi – prestižs darbs, slaveni klienti, dārgi veikali, stilīgas ballītes, galvaspilsētas “modīgā burziņa” gurdinoši greznā dzīve.

Vienīgais, kas visu aptumšo, ir viņas dīvainā spēja sazināties ar spokiem. Notiekošais kļūst ar katru dienu aizvien noslēpumaināks un neparedzamāks…