Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


„Cita sieviete” zvaigzne K. Denēva: „Labs stāsts ir mana kaislība.”

Redakcija
Redakcija

„Redzēju, kā viņa šajā lomā atplaukst. Noslēpumaini un brīnumaini,” tā par jaunāko franču kino leģendas Katrīnas Denēvas lomu drāmā „Cita sieviete” saka režisors Martēns Provo. Berlīnes kinofestivālā izrādītā filma no 30. septembra būs uz ekrāna kinoteātrī “Splendid Palace”.

Drāma vēsta par vecmātes Klēras (cita franču kinozvaigzne Katrīna Fro) idillisko dzīvi. Viss ir saplānots, visam ir sava vieta – iemīļotajam darbam, dēlam studentam, dārzam Parīzes pievārtē…Taču ne uz ilgu laiku. Kā zibens no skaidrām debesīm sievietes dzīvē iebrāžas Beatrise – pamāte, kura pirms 30 gadiem bez paskaidrojuma pametusi Klēru un viņas tēvu. Temperamentīgā un ekscentriskā viešņa ne vien izjauc mieru, bet arī iemāca Klērai sajust dzīves garšu.

Beatrisi brīnišķīgi atveido K. Denēva, kuru režisors visu laiku turējis prātā, rakstot scenāriju. „Kas gan vēl precīzāk nekā Katrīna Denēva spētu izveidot Beatrises portretu? Bija neticami, fantastiski, kad uzzināju, ka viņai patīk scenārijs,” atceras autors.

Franču kino ikona ir atzinusies, ka, izvēloties lomu, viņai vēl joprojām ir svarīgi: „Sajust kaislību pret labu filmu, pret labu stāstu.” Aktrisei dots grūts uzdevums – tēlot sievieti, kas alkst gan pēc brīvības, gan cilvēciskas draudzības, viņa ir mazliet savtīga, bet labsirdīga un izpalīdzīga. „Beatrise ir dzīvespriecīga piedzīvojumu meklētāja. Ja kaut ko sadomā, tad tādēļ, ka vēlas dzīvot labāk, nevis tādēļ, lai kādam kaitētu,” savu varoni raksturo K. Denēva.

Iedvesmojis personīgs stāsts

Kinokritiķi neskopojas ar labiem vārdiem aktrisei, taču vēl vairāk uzteic viņas duetu ar vecmātes lomas atveidotāju Katrīnu Fro. Pēc kritiķu domām, abas aktrises, iemiesojot ļoti atšķirīgas personības, viena otru lieliski papildina.

„Sarežģītās un aizkustinošās abu sieviešu attiecības piepilda visu filmu un vēlreiz pierāda, ka M. Provo ir lielisks tā dēvēto sieviešu filmu režisors,” saka „Hollywood Reporter” kinokritiķis Džordans Mincers. Režisors jau to ir pierādījis, radot franču gleznotājas Serafinas de Senlī portretu izjustajā drāmā „Serafina” un stāstot par rakstnieces Violetas Ledikas sarežģīto dzīvi filmā „Violeta”.

M. Provo apgalvojis, ka radīt filmu „Cita sieviete”, viņu iedvesmojis arī personīgs stāsts. Tikko dzimušu viņu izglābusi vecmāte, kritiskā brīdī ziedodama asinis. Tiklīdz māte cēlusi gaismā šo faktu, režisors centies atrast savu glābēju, diemžēl nesekmīgi. „Izlēmu viņai pateikties citā veidā – radot šo filmu,” atzīstas franču režisors.

Šī filma ir viena no pieprasītākajām festivālā “Baltijas pērle” un tiks iekļauta kinoteātra “Splendid Palace” repertuārā. no 30. septembra. Biļetes iespējams iegādāties splendidpalace.lv.