Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Koncertzāles “Cēsis” Kino gardēžu klubs rudeni sāk ar jaunām filmām

Redakcija
Redakcija

No 5. oktobra koncertzāle “Cēsis” sadarbībā ar kinoprojektu “Spektrs” sāk otro sezonu projektam Kino gardēžu klubs, kura apmeklētājiem ir iespēja noskatīties izmeklētas, starptautiskos festivālos atzītas filmas un pirms tām dzirdēt kino eksperta pārdomas.

“Aizvadīts pirmais koncertzāles “Cēsis” Kino gardēžu kluba cēliens, kas sākās šī gada februārī un ilga līdz maijam. Redzam, ka tajā piedāvātā, izmeklētā kino programma atradusi ceļu uz skatītāju sirdīm un izveidojies jau pastāvīgs apmeklētāju loks. Tādēļ vēlamies iesākto turpināt un arī jaunajā sezonā īsti gardēži pie mums varēs noskatīties izcilus pasaules kino paraugus, kas guvuši starptautisku kino festivālu un kritiķu atzinību, bet nav iekļauti ikdienas kino repertuārā,“ par iecerēto stāsta koncertzāles “Cēsis” kino projektu vadītājs Kārlis Freimanis.

Kino gardēžu kluba seansi koncertzālē “Cēsis” notiks katru otro trešdienu pulksten 19.00, un tajos demonstrētās filmas būs skatāmas katra vienu reizi. Īsu ieskatu par izvēlētajām filmām pirms seansiem piedāvās kinoprojekta “Spektrs” pārstāvji.

Oktobrī Kino gardēžu klubs piedāvās divas filmas. Jauno sezonu sāksim 5. oktobrī ar spāņu mūsdienu klasiķa Pedro Almadovara jaunāko filmu “Huljeta”/“Julieta” (Spānija, 2016). Pats Almadovars apgalvo, ka ar šo filmu atgriežas pie savām saknēm, bet Latvijas kino kritikas grands Daira Āboliņa apgalvo, ka tikai žūrijas kļūdas dēļ filma neieguva galveno balvu šī gada Kannu kinofestivālā. Kā nākamo, 19. oktobrī, piedāvāsim filmu “Gausie rietumi”/”Slow West” (Jaunzēlande/Lielbritānija, 2015), kas ieguvusi balvu Sundance filmu festivāla. Galvenajā lomā šobrīd slavas zenītā esošais Maikls Fassbenders. Ja Vess Andersons un Kventins Tarantino kopā uzņemtu filmu, tad šis varētu būt viņu sadarbības rezultāts: ekscentrisks vesterns, ko vienādās daļās veido romantika, piedzīvojumi, apšaudes un melnais humors.

Biļetes uz Kino gardēžu kluba seansiem nopērkamas koncertzāles “Cēsis” kasē un “Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās un internetā. Seansa laikā būs iespēja baudīt vīnu un atspirdzinošos dzērienus.