Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Repertuārs kinoteātrim "Splendid Palace" no 3. līdz 9. jūnijam

Redakcija
Redakcija

LIELAJĀ ZĀLĒ

ALISE AIZSPOGULIJĀ
(Alice Through the Looking Glass)
ASV, 2016
Piedzīvojumu filma, ģimenes filma, fantāzija
Garums: 113 min.
Režisors: James Bobin
Lomās: Johnny Depp, Anne Hathaway, Mia Wasikowska, Rhys Ifans, Helena Bonham Carter, Sacha Baron Cohen, Alan Rickman, Stephen Fry, Michael Sheen, and Timothy Spall
Jaunais un krāšņais piedzīvojums "Alise Aizspogulijā" dāvinās skatītājiem atkalredzēšanos ar iemīļotajiem Luisa Kerola grāmatu varoņiem. Šoreiz, Alisei nāksies doties aizraujošā ceļojumā cauri laikam, lai glābtu savu draugu - Trako Cepurnieku.
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Vecuma ierobežojums: 7+
Kinoteātrī "Splendid Palace" no 3. jūnija!
Lielajā zālē: 03.06. seanss 18:15
04.06. seansi 15:00, 19:30
05.06. seansi 13:00, 19:45
06.06. seanss 20:00
07.06. seanss 16:00

Mazajā zālē: 07.06. seanss 20:15
08.06. seanss 20:15
09.06. seanss 18:00

GADALAIKI
(Les Saisons)
Francija, Vācija, 2015
Dokumentālā filma
Garums: 97 min.
Režisors: Jacques Perrin, Jacques Cluzaud
"Oscar" balvai nominētās dokumentālās filmas "Ceļojošās ciltis" un dokumentālās filmas "Dzīvais okeāns" autori aicina lielus un mazus doties jaunā ceļojumā - četros gadalaikos, un paraudzīties uz tiem no dzīvnieku skatupunkta. Gadalaiki ik gadu nes sev līdzi ko brīnumainu, lai ko tie ieskautu - meža dzīlēs paslēptu vilka alu vai lielpilsētu kņadu. Filmas autori piedāvā pārdomas rosinošu kino stāstu par ik gadu dabā notiekošajām pārmaiņām un aicina ikvienu izbaudīt dabu tuvplānā.

Filmu latviešu valodā ierunājis Andris Keišs.
Kinoteātrī "Splendid Palace" no 27. maija!
Lielajā zālē: 03.06. seanss 20:15
04.06. seanss 13:00
07.06. seanss 18:00

Mazajā zālē: 05.06. seanss 15:15
09.06. seanss 20:00

KARALISKS PIEDĀVĀJUMS
(A Hologram for the King)
Lielbritānija, Francija, Vācija, ASV, 2016
Drāma
Garums: 97 min.
Režisors: Tom Tykwer
Lomās: Tom Hanks, Alexander Black, Sarita Choudhury
Galvenajā lomā - Oscar® balvas ieguvējs Toms Henkss! Alana dzīve burtiski irst pa vīlēm – gan laulībā, gan biznesā iestājusies krīze, un viņam nav ne jausmas, kā dzīvot tālāk. Lai izbēgtu no bankrota un pārrautu neveiksmju loku, Alans dodas uz Saūda Arābiju – cerībā pārdot savu pārdrošo ideju moderno tehnoloģiju jomā pašam karalim. Gaidīdams vizīti, Alans iepazīst eksotiskās arābu pasaules noslēpumus, kam pa spēkam ir izmainīt viņa dzīvi. Gluži kā hologrammu...

Filma angļu un arābu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+
Lielajā zālē: 04.06.seanss 17:15

Mazajā zālē: 07.06. seanss 18:15

MA MA
(Ma Ma)
Spānija, Francija, 2015
Drāma
Garums: 111 min.
Režisors: Julio Medem
Lomās: Penélope Cruz, Luis Tosar, Asier Etxeandia

Divi vīrieši (Luiss Tosars, Asjērs Ečeāndija), viena sieviete (Penelope Krusa) un desmit gadus vecs bērns piedzīvo zaudējumus un uzvaras, strīdas par futbolu, cīnās ar nāvi un mīl cits citu līdz nāvei. Penelopes Krusas varone skaistule Magda, talantīga skolotāja un mīloša māmiņa, visiem spēkiem cenšas uzveikt slimību un atgūt tiesības dzīvot un būt laimīgai.
Hulio Medema filmām (“Sekss un Lusija”, “Ačgārnā Ana”, “Istaba Romā”) arvien raksturīgs īpašs jutekliskums, taču pirmoreiz kaislība, izmisums un visvarena ironija ir tik kvēla stāstā par dzīvi Madridē gada garumā.

Vecuma ierobežojums: 16+
FIlma spāņu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Lielajā zālē: 05.06. seanss 17:30
06.06. seanss 18:00

ES ESMU ŠEIT
Latvija, 2016
Drāma
Garums: 110 min.
Režisors: Renārs Vimba
Lomās: Elīna Vaska, Andžejs Jānis Lilientāls, Edgars Samītis, Zane Jančevska, Ruta Birgere, Rēzija Kalniņa
Režisora Renāra Vimbas debijas spēlfilma ir spēcīgs autora pieteikums pilnmetrāžā. Tas ir izsmalcināts sievietes rakstura veidošanās portretējums – pieaugšanas stāsts, kuru caurvij vientulības, vilšanās un pirmās mīlestības pārdzīvojums. Filmas galvenā varone Raja dzīvo mazā lauku saimniecībā kopā ar valdonīgo vecomāti un mazo brāli Robi. Baiss notikums pārvērš māsas un brāļa dzīvi, liekot meitenei pieņemt lēmumus, no kādiem vairītos pat pieaugušie.
Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu valodā.
Lielajā zālē: 05.06. seanss 15:15

MAZAJĀ ZĀLĒ

NAUDAS MONSTRS
(Money Monster)
ASV, 2016
Drāma, trilleris
Garums: 98 min.
Režisors: Jodie Foster
Lomās: Julia Roberts, George Clooney, Dominic West, Jack O'Connell, Caitriona Balfe
Lī Geitss ir superpopulārā TV raidījuma „Naudas monstrs” vadītājs. Viņa ieteikumos, kā labāk ieguldīt naudu, ieklausās visa Ņujorka. Taču, kad vienas kompānijas, kurā Lī iedrošināja skatītājus ieguldīt līdzekļus, akcijas negaidīti nokrītas, viens no bankrotējušajiem noguldītājiem ielaužas studijā un tiešraidē sagrābj ķīlniekus - gan pašu Lī Geitsu, gan raidījuma producenti Petiju. Lai glābtos, Lī un Petijai nāksies zibenīgi noskaidrot kompānijas akciju aizdomīgā krituma iemeslus...

Spriedzes trilleris „Naudas monstrs” ir populārās Holivudas aktrises Džodijas Fosteres kā režisores darbs. Galvenās lomas atveido Holivudas zvaigznes Džordžs Klūnijs un Džūlija Robertsa, kā arī Džeks Okonels („300: Impērijas dzimšana”, „Nesalauztais”).

Vecuma ierobežojums: 12+
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Kinoteātrī "Splendid Palace" no 3. jūnija!
Mazajā zālē: 03.06. seanss 21:00
04.06. seansi 15:15, 20:30
05.06. seanss 13:15
06.06. seanss 20:15
08.06. seanss 18:15

Lielajā zālē: 07.06. seanss 20:00

SAULES APŽILBINĀTIE
(A Bigger Splash)
Itālija, Francija, 2015
Drāma, krimināla, trilleris
Garums: 124 min.
Režisors: Luca Guadagnino
Lomās: Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Dakota Johnson, Matthias Schoenaerts
Filma “Saules apžilbinātie” ir par slavenību pāra, pazīstamas rokzvaigznes un režisora, atvaļinājumu un atveseļošanos saules lutinātā un nomaļā Itālijas salā. Atpūtnieku idilliskais miers tiek negaidīti iztraucēts, ierodoties rokzvaigznes bijušajam mīļākajam ar meitu. Tikšanās, kas uzjundī kaislības un greizsirdību, kļūst bīstama visiem iesaistītajiem.   
“Saules apžilbinātie” ir žilbinošs un juteklisks iekāres, greizsirdības un rokenrola portrets uz Vidusjūras fona. Filmas režisoram Lukam Gvadanjīno un aktrisei Tildai Svintonei šis jau ir otrais kopprojekts. Aktrise filmējās režisora 2009.g filmā “Es esmu mīlestība” ( I am love), kas bija nominēta Kinoakadēmijas balvai “Oskars” par labākajiem kostīmiem.
Filma veidota iedvesmojoties no 1969.gada Žaka Dereja filmas “Baseins” (La Piscine/ The Swimming Pool). Filmas orģinālajam nosaukumam “A Bigger Splash” ir tiešs sakars ar slavenā popārt mākslinieka Deivida Hokneja tāda paša nosaukuma gleznu. Kaut sākotnēji bija iecerēta šī atsauce, vēlāk filmas veidotājiem nācās izņemt kadrus no Teita galerijas, kur šis darbs atrodas patlaban.

Galvenajās lomās “Oskara” laureāte Tilda Svintone (Viesnīca „Diženā Budapešta”, “Sadedzināt pēc izlasīšanas”), “Oskara” divkārtējais nominants Ralfs Fainss (“Harijs Poters”, “Angļu pacients”) , Dakota Džonsone (“Greja Piecdesmit nokrāsas”) un Matiass Šēnertss ( “Tālu no Trokšņainā pūļa”).

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā

Vecuma ierobežojums: 16+

Mazajā zālē: 05.06. seanss 20:30

SAULES STAROS

Latvija, Krievija, Vācija, Čehija, 2015
Dokumentālā filma
Garums: 106 min.
Režisors: Vitālijs Manskis
Filma “Saules staros” ir stāsts par ideālu dzīvi ideālā valstī. Tas ir stāsts par to, kā šajā dzīves etalonā tiek ievadīti jauni, ideāli cilvēki. Filma ataino, cik daudz pūļu Ziemeļkorejas pilsoņi velta, lai uzturētu šo ideālo pasaules kārtību. Tam katrs korejietis pašaizliedzīgi ziedo savu dzīvi. Filma seko ideāla radīšanas procesam. Filmas galvenā varone, ideālu vecāku meita, gatavojas pievienoties Bērnu Savienībai. Viņas vecāki strādā ideālos uzņēmumos, dzīvo ideālā dzīvoklī, kas atrodas ideālas pilsētas centrā. Drīz viņa kļūs par daļu no ideālas sabiedrības, ko mūžīgi apspīd Saule kā varenā tautas līdera Kima Irsena simbols.
Filma korejiešu valodā ar subtitriem latviešu valodā

Mazajā zālē: 04.06. seanss 13:15
06.06. seanss 18:15 PĒDĒJAIS SEANSS

KOREJAS FILMU FESTIVĀLS
Korejas Filmu Festivāls
Splendid Palace
3. – 5. jūnijs, 2016
Hwang Jin Yi
Piektdien, 3. jūnijā, sākums 18:00
Filmas garums: 141 min, Drāma – Romantika, 2007
Biogrāfiska drāma. Audzināta kā aristokrāte 16. gadsimtā, Hwang Jin-yi atklāj šokējošu noslēpumu par viņas dzimšanas: viņa pieder pie zemākas klases, un viņai jāatsakās no sava aristokrātiskā statusa. Kā slavenākā kurtizāne (vai "gisaeng") Korejas vēsturē, Jin-yi tiek apbrīnota viņas leģendārā skaistuma, talanta dejošanā, dziedāšanā un dzejas rakstīšanā, kā arī gudrības dēļ.

All About My Wife – Viss Par Manu Sievu
Sestdien, 4. jūnijā, sākums 18:00
Filmas garums: 121 min, Komēdija – Romantika, 2012
Doo-hyun sieva Jung-in ir lielais ķēriens - skaista sieviete, lielisks pavārs, bet viņš vienkārši vairs nevar izturēt viņas nebeidzamo īdēšanu un sūdzēšanos. Tā vietā, lai krāptu sievu, Doo-hyun nolīgst profesionālu savaldzinātāju, lai tas iekaro viņas sievas sirdi un lai viņa pati viņu pamet. Vai viņa plāns izdosies?

Beyond The Years – Cauri Gadiem
Svētdien, 5. jūnijā, sākums 18:00
Filmas garums: 110 min, Drāma, 2007
Aizkustinošs mīlas stāsts par Song-hwa, kura velta savu dzīvi un mīlestību Pansori (tradicionāla muzikāla uzstāšanās), un Dong-ho, kurš velta savu dzīvi mīlestībai pret viņu. Dong-ho un Song-hwa ir atsevišķi adoptēti un aug kopā kā brālis un māsa. Dong-ho iemīlas Song-hwa, bet viņš cieš no tā, ka viņam jāsauc mīļotā par māsu, un nepārtraukti cīnās ar audžu tēva apsēstību, izveidot meiteni par lielisku dziedātāju.

Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā (korejiešu) ar subtitriem angļu valodā.
Bezmaksas biļetes būs pieejamas no 1. jūnija Splendid Palace kinoteātrī (darba laiks no 15:00 – 20:00)

Organizē Korejas Republikas vēstniecība.