Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Roterdamas kinofestivāla programma IFFR Live sākas piektdien kinoteātrī “Kino Bize”

Redakcija
Redakcija

No piektdienas līdz svētdienai kinoteātrī “Kino Bize” varēs noskatīties 46. Starptautiskā Roterdamas kinofestivāla programmu IFFR Live, kurā sešas filmas piedzīvos Latvijas pirmizrādes. Šīs filmas tiks demonstrētas Roterdamas kinofestivālā un vienlaicīgi arī vairāk nekā četrdesmit kinoteātros Eiropā un citviet, padarot tos par lielākajiem filmu festivāla seansiem pasaulē. Latvijā seansi norisināsies kinoteātrī “Kino Bize”.

IFFR Live programma piektdien pl. 20:00 sāksies ar filmu “Misters Visums” (Mister Universo, 2016) par plēsīgo dzīvnieku dresētāju Tairo, kas ir pazaudējis savu laimīgo amuletu. Tas ir neliels metāla gabals, ko saliecis Artūrs Robins - Misters Visums jeb savulaik spēcīgākais vīrietis pasaulē. Līdz ar to aizsākas ceļojums pa vietējā reģiona cirkiem Itālijā, lai atrastu Misteru Visumu un viņa "spēku".

Filma ieguvusi Lokarno kinofestivāla FIPRESCI un Europa Cinemas žūriju piešķirtās balvas par režisoru spēju sapludināt dokumentālo un spēlfilmas kino, lai izstāstītu jauku un cerības pilnu stāstu.

Vēlāk pl. 23:30 pusnakts seansā tiks demonstrēta Alises Lovas (Alice Lowe) melnā komēdija “Priekšlaicīgā atriebība” (Prevenge, 2016). Kamēr dažas grūtnieces ļaujas pārmērīgai kārumu ēšanai, Rūta uzsāk asiņainu slepkavību tūri, ko it kā vada viņas vēl nedzimušais mazulis. Britu režisore un scenāriste Lova komiskajā feministu šausmu filmā "Priekšlaicīgā atriebība" atveido arī galveno lomu.

Deivids Erlihs (David Ehrlich) izdevumā IndieWire raksta: "Maksimāli asiņaina ar melnu humoru no sākuma līdz beigām un piesūcināta ar hormonālu naidu - "Priekšlaicīgā atriebība" ir teicama pusnakts filma."

Attālums līdz Roterdamai tiek pārvarēts arī ar sociālo mediju palīdzību. Izmantojot Twitter tēmturi #livecinema kinoteātra "Kino Bize" skatītāji pēc filmām tiešraidē varēs piedalīties diskusijās ar Roterdamas kinozālē uz skatuves uzaicinātajiem filmu veidotājiem un aktieriem, kā arī izbaudīt muzikālus priekšnesumus un citas tiešraides piedāvātās iespējas.

Vairāk par IFFR Live programmu skatiet kinobize.lv

Filmas tiešraidē no Roterdamas, Nīderlandes tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā.
Atskats uz iepriekšējā gada norisi: https://youtu.be/AfLEGv_wcI4

PROGRAMMA
Piektdien, 27.01
20:00 - MISTERS VISUMS / MISTER UNIVERSO
Tizza Covi, Rainer Frimmel, Austrija/Itālija, 2016, 90 min.
23.30 - PRIEKŠLAICĪGĀ ATRIEBĪBA / PREVENGE
Alice Lowe, Lielbritānija, 2016, 88 min.

Sestdien, 28.01.
17:00 - MEISTARS / MESTEREN
Charlotte Sieling, Dānija, 2017, 93 min.
21.00 - MĀJAS / HOME
Fien Troch, Beļģija, 2016, 103 min.

Svētdien, 29.01.
17.00 - KĀZAS / NOCES
Stephan Streker, Beļģija/Francija/Luksemburga/Pakistāna, 2016, 95 min.
21.00 - MILZIS / THE GIANT
Johannes Nyholm, Zviedrija/Dānija, 2016, 86 min.
Kinoteātrī “Kino Bize” no 27. līdz 29. janvārim.

KINO BIZE
Elizabetes 37-2, Rīga