Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Koncertzāles “Cēsis” Kino gardēžu klubs izziņo nākamos seansus

Redakcija
Redakcija

Zināmas nākamās četras filmas, kas krāšņos koncertzāle “Cēsis” un kinoprojekta “Spektrs” Kino gardēžu kluba repertuāru. Visas lentas bija skatāmas tikko aizvadītajā “Rīgas starptautiskajā kinofestivālā” un Cēsīs būs skatāmas ekskluzīvi katra tikai vienu reizi.

Turpinot Kino gardēžu kluba rudens sezonu, skatītājiem tiks piedāvātas četras lieliskas filmas, kas guvušas atzinību dažādos kinofestivālos. Kā ierasts, projekta seansi koncertzālē “Cēsis” notiks katru otro trešdienu pulksten 19.00, un pirms tiem būs iespēja dzirdēt kinoprojekta “Spektrs” pārstāvju ieskatu un viedokli par katru no filmām.

2. novembrī būs skatāma režisora Tomasa Vinterberga filma “Komūna” (The Commune), kas jau saņēmusi Sudraba lāci Berlīnes kino festivālā. Tas ir stāsts Dānija, 70-tie gadi. Kāds inteliģents pāris iegādājas lielu savrupmāju un nolemj tajā nodibināt radošu personību komūnu. “Komūna” ir filma, kurā smieklīgais mijas ar dramatisko, nostalģiskais ar mūsdienīgo. Sirsnīgs un smeldzīgs režisora veltījums savu vecāku jaunībai, 70. gadiem un Dānijas tā laika inteliģencei. Skatītāju iecienīto filmu “Medības”, “Svinības” un “Tālu no trokšņainā pūļa” režisors ir viens no Larsa Fon Trīra tuvākajiem sabiedrotajiem.

16. novembrī mūs gaida jaunā kanādiešu režijas brīnumbērna Ksavjē Dolana jaunākā filma “Tas ir tikai pasaules gals” (It's Only the End of the World), kas maijā ieguvusi Kannu kinofestivāla Grand Prix. Filmā darbojas spožs franču aktieru ansamblis: Mariona Kotijāra, Natālija Beja, Lea Seidū un Vensāns Kasels. Pazudušais dēls rakstnieks (Gaspārs Uljels) pēc daudziem gadiem apciemo savu ģimeni, lai pavēstītu ārkārtīgi svarīgu ziņu. Radu burzmā, uzmācīgajā troksnī, kad runā visi un nedzird neviens, emocijas un kaislības mutuļo, bet svarīgais tā arī paliek nepateikts. Ksavjē Dolans veido autorkino ar oriģinālu vizuālo risinājumu, arī šī filma nav izņēmums – tajā milzīga uzmanība ir pievērsta tuvplāniem. Cilvēku sejas iegūst īpašu nozīmi, tāpat kā varoņu emocijas un to nianses. Dolāna filmu “”Māmiņa” mūsu skatītājiem jau bija iespēja noskatīties koncertzāles “Cēsis” Kino gardēžu kluba pirmajā sezonā.

30. novembrī iepazīstināsim ar irāņu kino – filma “Komivojažieris” (The Salesman), kas ir divu Kannu kinofestivāla balvu ieguvēja - par labāko scenāriju un aktiera darbu. Filmas darbība cieši mijas ar Artūra Millera slaveno lugu “Death of a Salesman”. Režisora Asgara Farhadi virtuozā režija un prasme pārvērst ikdienišķo trillera spriedzē ir līdzpārdzīvojuma vērta.

14. decembrī aicinām noskatīties Francijas, Vācijas kopražojuma filmu “Gaišā nākotne” (L’avenir), kas nopelnījusi Sudraba lāci par labāko režiju Berlīnes kinofestivālā. Galvenajā lomā slavenā franču kino aktrise Izabella Ipēra. “Gaišā nākotne” ir stāsts par piecdesmitgadnieci Natāliju, kura pasniedz filozofiju kādā Parīzes augstskolā, mīl savu darbu un izbauda katru mirkli. Precējusies divu bērnu mamma, viņa dala savu laiku starp darbu, ģimeni, studentiem un valdonīgu māti. Tomēr kādā dienā viņas māte pēkšņi nomirst, viņa tiek atlaista no darba, bet vīrs paziņo, ka aiziet pie citas… Šķietami stabilā dzīve sāk irt.

Biļetes uz Kino gardēžu kluba seansiem nopērkamas koncertzāles “Cēsis” kasē, “Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās un internetā.