Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Dizaina filmu festivāla dubultseanss kinoteātrī “Kino Bize”

Redakcija
Redakcija

Ceturtdien, 27. oktobrī no pl. 17.30 kinoteātrī "Kino Bize" norisināsies Dizaina filmu festivāla dubultseanss, kurā demonstrēs filmas "Ar mīlestību radīti rokdarbi Francijā" (Le Temps Suspendu) un "No stacijas uz staciju" (Station To Station). Šie būs pirmie seansi Rīgā Dizaina filmu festivāla programmai, kas pastāvīgi jau četrus gadus vasarās norisinās Kuldīgā.

Dizaina filmu festivāls pievēršas ne tikai dizaina, bet arī citu mākslas jomu, pilsētvides un sociāliem jautājumiem. Filmu seansus kino izrādīšanas vietās iekštelpās un brīvdabā papildina tematiskas lekcijas, radošās darbnīcas un izstādes. Šajā kino dubultseansa programmā būs iekļautas filmas, kas apskata vēsturiski tik nozīmīgas, bet palēnām izzūdošas mazo rokdarbnieku tradīcijas modes nozarē Parīzē un seko iedvesmojošam radošuma eksperimentam vilcienā, kas 24 dienu laikā šķērsoja ASV no Ņujorkas līdz Sanfrancisko.

Vakara sākumā pirms filmu seansiem "Kino Bize" skatītājiem uzsauks glāzi sarkanā vīna.
Ieeja uz abiem seansiem 6 Eur.

Festivālu rīko kinoteātris „Kino Bize” sadarbībā ar Kuldīgas Mākslinieku rezidenci, „Goldingen Knight Cinema”, Kuldīgas novada muzeju un Latvijas Mākslas akadēmiju.

Dizaina filmu festivāla Kuldīgā jaunumiem sekojiet festivāla Facebook lapā: facebook.com un kinoteātra „Kino Bize” mājas lapā: kinobize.lv

18.00
AR MĪLESTĪBU RADĪTI ROKDARBI FRANCIJĀ

Le Temps Suspendu | Julie Georgia Bernard
Francija | 2014, 68 min.

Filma stāsta par izzūdošiem rokdarbu amatiem, kas gadu desmitiem ir veidojuši un bijuši sirds dziļumos tam, ko mēs saprotam ar augstās klases modi Francijā. Amati, kam nepieciešama īpaša rūpība un laiks, vairs netiek dots laiks. Par to vairāk ar sentimentu un lielisku humoru stāsta filmas galvenie varoņi, kas sevi redz kā savu amatu pēdējos dinozaurus.

20.00
NO STACIJAS UZ STACIJU

Station to station | Doug Aitken
ASV | 2015, 71 min.

Duga Aitkena filma "No stacijas uz staciju" ir nedaudz vairāk kā stundu ilgs ceļojums, kas pilnībā ierauj radošu un iedvesmojošu mākslas izpausmju plūsmā. 2013. gada vasarā īpašs vilciens kā kinētiska gaismas skulptūra vairāk nekā 24 dienu laikā pieveica teju 6500 kilometru no Ņujorkas līdz Sanfrancisko. Piestājot 10 stacijās lielpilsētās un nomaļākās vietās, nepārtraukti mainīga mākslinieku un mūziķu grupa piedalījās vairākās neatkārtojamās performancēs.

Tiekamies kinoteātrī "Kino Bize" ceturtdien, 27. oktobrī pl. 17:30 - biļetes @BezRindas.lv vai uz vietas.