Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Ksuns kino repertuārs no 23.09 - 29.09.

Redakcija
Redakcija

23. – 27. un 29.septembris plkst. 17.00
DŽULJETA
Julieta
REŽISORS
Pedro Almodóvar
LOMĀS
Adriana Ugarte, Rossy de Palma, Emma Suárez

Smeldzīga mātes un meitas attiecību drāma. Šajā filmā Pedro Almodovars atkal dara to, kas viņam labi padodas - stāsta stāstus par sievietēm. Filmas sižets, kurā galvenā varone Džuljeta pārdomās atskatās uz savu dzīvi un attiecībām ar vīru un meitu Avu, ir balstīts trīs Alises Manro (Alice Munro) stāstos. Filma seko Džuljetas dzīves pagriezieniem, mīlestībai un zaudējumiem 30 gadu, divu paaudžu garumā, ko filmā attēlo divas aktrises - Adriana Ugarte ir Džuljeta jaunībā, un Emma Suareza vēlākos gados.
Džuljeta piedzīvo divas ģimenes traģēdijas - sava dzīvesbiedra pēkšņo nāvi un meitas izvēli norobežoties no viņas pēc pilngadības sasniegšanas. Pēc nejaušas tikšanās ar meitas tuvāko draudzeni Džuljeta nolemj skatīties savam liktenim acīs un pārcelties uz savu iepriekšējo dzīvesvietu cerībā, ka tur viņas Šveicē dzīvojošā meita varētu viņu uzmeklēt.
Filma spāņu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

23. – 27. un 29.septembris plkst. 18.50
ĢĒNIJI
Genius
REŽISORS
Michael Grandage
LOMĀS
Colin Firth, Jude Law, Nicole Kidman, Guy Pearce, Laura Linney

Šovasar ir iespēja noskatīties filmu “Ģēnijs” – par talantīgo visā pasaulē pazīstamo grāmatu redaktoru Maksvelu Pērkinsu (Kolins Fērts), rakstnieka E. Hemingveja un F. S. Ficdžeralda talanta atklājēju un otra filmas galvenā varoņa Tomasa Vulfa (Džūda Lovs) pirmo divu romānu izdevēju.
Kolins Fērts un Džūda Lovs atklāj varoņu drāmu – radošai personībai ir grūti lolot talantu, nekaitējot personiskajai dzīvei. Rakstnieka mīļākā un mecenāte Alīna Bernsteina (Nikola Kidmena) nevēlas ar to samierināties, viņas mīlestība pret Tomasu ir kaislīga un privātīpašnieciska. Pērkinss un Vulfs ne tikai pilnveido grāmatu, nezinādami ne rīta, ne vakara, bet arī izjūt savu dīvaino attiecību spriedzi un intelektuālu baudu saskarsmē viens ar otru. Kā tēvs un dēls, kā meistars un māceklis viņi vārdu pa vārdam tuvojas daiļdarba būtībai, tam, ko lasītāji gaida. “Kā tu pirmoreiz iemīlējies? Ko tu izjuti?”
Toms Vulfs ierodas Ņujorkas izdevniecībā "Scribner", lai piedāvātu savas grāmatas manuskriptu pazīstamajam un talantīgajam redaktoram Maksam Pērkinsam. Neatlaidīgais, darbīgais jaunu talantu atklājējs M. Pērkinss ir pazīstams visā Amerikā – viņš cēlis gaismā E. Hemingveja un F. S. Ficdžeralda darbus. Pieticīgā, puritāniskā Pērkinsa un atklātā, spilgtā, pļāpīgā brīnumbērna Vulfa profesionālais duets pārtop atšķirīga temperamenta personību sadarbībā un nešķiramā "tēva un dēla" draudzībā.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

23. – 27. un 29.septembris plkst. 20.40
MANS DRAUGS NENOPIETNS LĪĶIS
Swiss Army Man
REŽISORS
Dan Kwan, Daniel Sheinert
LOMĀS
Paul Dano, Daniel Radcliffe

Henks (Pols Dano) ir cietis kuģa katastrofā un attapies viens uz neapdzīvotas salas. Izmisumā jau gandrīz nolemis padarīt sev galu, viņš piepeši atrod vēl vienu krastā izskaloto… kurš gan jau ir miris. Taču kompānija ir un paliek kompānija, un ar Menija (Daniels Redklifs) palīdzību Henkam ir iespēja ne tikai saglabāt veselo saprātu, bet arī nonākt mājās…
Filma savu pirmizrādi piedzīvoja Sandēnsas kinofestivālā, kur tā kļuva par absolūtu sensāciju – šī vārda visdažādākajās nozīmēs. Kamēr vieni kritiķi slavēja filmu par uzdrīkstēšanos, oriģinalitāti un savdabīgo skatījumu uz dzīvi, citi nemaz neizturēja līdz filmas beigām. Beigu beigās sajūsmas saucieni gan krietni pārspēja skeptiķus, un Vons un Šeinerts tika atalgoti par savām pūlēm ar Sandēnsas festivāla balvu par labāko režiju. Viens ir pilnīgi skaidrs – filma no sava ekscentriskuma nekaunas, bet tos skatītājus, kuri ir izslāpuši pēc kā neparastāka par parastajiem Holivudas grāvējiem, gaida ļoti patīkams un savdabīgs pārsteigums.
Vons un Šeinerts, videoklipu režisori, kuri kopīgi uzstājas zem pseidonīma “Daniels”(gandrīz kā Koeni vai Vačovski!), filmas ideju iznēsāja ilgus gadus. Sākotnējā ideja, uz kuras tika balstīts viss stāsts, bija – kā pašnāvniecisks cilvēks varētu pārliecināt līķi, ka ir vērts dzīvot. Pieplusojam tam vēl klāt pārdomas par dažādām ķermeņa funkcijām un iegūstam patiešām neparastu un oriģinālu stāstu.
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

24. septembris plkst. 15.10
JASMĪNAS STĀSTS
BLUE JASMINE
REŽISORS
Woody Allen
LOMĀS
Cate Blanchett, Alec Baldwin, Louis C. K., Bobby Cannavale, Peter Sarsgaard

Kad elegantās Ņujorkas augstāko aprindu dāmas Jasmīnas dzīvē viss izjūk, tai skaitā laulība ar turīgo uzņēmēju Halu, viņa pārceļas dzīvot pie māsas Džindžeras viņas pieticīgajā Sanfrancisko dzīvoklītī, lai savāktos un mēģinātu sakārtot savu dzīvi.
„Jasmīnas stāsts” ir režisora Vudija Alena („Pusnakts Parīzē”, „Vikija Kristīna Barselona”) 2013. gada filma, kurā titullomu atveido brīnišķīgā Keita Blanšeta. Viņai līdzās Aleks Boldvins, Sallija Hokinsa un citi. Keitai Blanšetai OSKARS par šo lomu!
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

25. septembris plkst. 15. 00
Teātra izrāde bērniem
7 PASAKAS PAR ŅUKUCĪTI

“Zīmējumu teātris” arī šosezon aicina jaunākos skatītājus uz Vara Klausītāja režisēto izrādi visai ģimenei ''7 pasakas par Ņukucīti'', kas tapusi, iedvesmojoties no Aivara Neibarta pasakām.
Izrāde tiek zīmēta uz vertikālām papīra loksnēm, kas saliktas septiņās kārtās. Katra iepriekšējā pasaka ar kādu papīra loksni ievijas nākamajā pasakā. Papīrs tiek apzīmēts, locīts, plēsts un ņurcīts, tas pamazām piepilda visu skatuvi.

Zīmēšana ir darbība, ne tikai jau uzzīmēts zīmējums. Izrādē zīmēšanai ir vadošā loma, tā ir gleznotājai Andai Lācei, to papildina laikmetīgās dejas fragmenti, solo Agnese Bordjukova un teicējs Varis Klausītājs, kurš pauž notikumus par Ņukucīti. Izrādes izpildītāji ir arī izrādes autori.

Izrādē piedalās:
gleznotāja – Anda Lāce
laikmetīgās dejas solo – Agnese Bordjukova
teicējs – Varis Klausītājs.
“Zīmējumu teātris” rada netradicionālu teātra formu, kuras pamatā ir zīmēšana; neatņemamas sastāvdaļas ir arī mūzika un aktierspēle. Teātris ieguvis "Spēlmaņu nakts 2012" balvu nominācijā "Gada izrāde bērniem vai jauniešiem" un vairākas godalgas starptautiskajā teātra festivālā "aactWorldFest 2014" Floridā (ASV).
https://www.facebook.com/zimejumu.t...
Izrāde latviešu valodā.
Izrādes ilgums: 50 min.
Biļetes cena iepriekšpārdošanā gan bērniem, gan pieaugušajiem – 6,00 eur.
Pieejamas ģimenes biļetes (4 biļešu komplekts par trīs biļešu cenu) – 18,00 eur.
Biļešu cena, tās iegādājoties pirms izrādes norises vietā, 7 eur (ģimenes biļetes 21 eur).
Biļešu Paradīze
https://www.youtube.com/watch?v=OFX...

28. septembris plkst. 19. 00
JĀNIS SKUTELIS un Karaliskais Improvizācijas Teātris

Šī ir Karaliskā Improvizācijas Teātra (KIT) 9.sezona, kurā mēs improvizātori turpināsim Jūs izklaidēt.
Improvizātori: Jānis Skutelis, Nauris Brikmanis, Ēriks Palkavnieks, Emīls Mednis, Jurijs Djakonovs, Mārtiņš Bitāns (Improvizātoru sastāvs katrā izrādē var nedaudz mainīties, bet tās jau ir detaļas). Muzikālais noformējums: Valters Osis
KIT Izrādes septembra un oktobra trešdienās K-Sunī:
21. un 28. septembrī
5., 12., 19. oktobrī

Izrādes ilgums apmēram 2 stundas - divās daļās ar starpbrīdi.
Biļetes nopērkamas: Biļešu serviss kasēs un
Karaliskais improvizācijas teātris - BIĻEŠU...
Informācija: Karaliskais improvizācijas teātris