Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Video: Ieskaties filmas PARADĪZE 89 aizkadrā

Redakcija
Redakcija
Gaidot filmas PARADĪZE 89 pirmizrādi Latvijas kinoteātros 23. februārī, LMT Viedtelevīzija piedāvā ielūkoties kinolentes tapšanā un intervijās ar filmas veidotājiem. PARADĪZE 89 ir piedzīvojumu filma visu laiku bērniem, kas balstās uz patiesu stāstu par bērnības atmiņām Latvijas neatkarības atgūšanas laikā. Filmas režisore Madara Dišlere intervijā stāsta, kā radās filmas ideja un cik liels darbs ieguldīts vēsturisko liecību izpētē. Režisore sarunā arī atklāj, vai bija viegli strādāt ar aktieriem – bērniem. Bet filmas direktore Elīna Zazerska un izpilddirektors Gundars Jakabsons dalās, cik necerēti lielu atsaucību filmas veidotāji piedzīvoja Baltijas ceļa ainu filmēšanas dienā, jo viņu aicinājumam atsaucās 700 cilvēki, to vidū arī daudzi 89. gada Baltijas ceļa dalībnieki. Viņi uz filmēšanas lauku atveda gan savus bērnus, gan mazbērnus.

PARADĪZE 89 veidošanā piedalījās arī Latvijas Tautas frontes pirmais priekšsēdētājs Dainis Īvāns un filmas vēsturiskais konsultants, Atmodas laika leģendārā televīzijas raidījuma "Labvakar" žurnālists Jānis Šipkēvics. Abi tā laika notikumu liecinieki intervijā dalās ar savām atmiņām par Baltijas ceļu un grūtībām, ko nācās pārvarēt, organizējot šo Baltijas valstu vienotības akciju. Bet par to, kādu valstu kinoteātrus filma plāno apceļot jau tuvā nākotnē, intervijā stāsta filmas producente Aija Bērziņa.

Filmas PARADĪZE 89 aizkadra video skatāms arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā.
Vērtējums: