Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Kino Bize sezonas noslēgumā ģimenes filmas un Donnas Haravejas portrets

Redakcija
Redakcija

Šodien, 20. jūnijā savu kino sezonu noslēdz Elizabetes ielas kinoteātris Kino Bize. Pēdējā sezonas dienā kinoteātrī tiks izrādītas Latvijas simtgades ģimenes filmas “Turpinājums” un “Paradīze 89”, kā arī tehnoloģiju pētnieces, antropo-loģes Donnas Haravejas netipiskā portretfilma “Donna Haraveja: Māksla stās-tīts izdzīvošanai uz Zemes” (režisors Fabricio Teranova).

Ģimenes kino dubultseanss plkst. 17.00 sāksies ar filmu “Turpinājums”, kas piedāvā sirsnīgu ieskatu piecu Latvijas pirmklasnieku gaitās gada garumā, tam sekos Madaras Dišleres režisētā “Paradīze 89” par četru meiteņu piedzīvojumiem vasaras brīvlaikā, kad norisinās arī Baltijas ceļa notikumi.

Pēdējais sezonas seanss Kino Bize 20. jūnijā plkst. 21.00 - Fabricio Teranovas dzirk-stījošais pētnieces, domātājas, antropoloģes, suņu mīļotājas Donnas Haravejas por-trets filmā "Māksla stāstīt izdzīvošanai uz zemes" (Donna Haraway: Story Telling for Earthly Survival, 2016).

Donna Haraveja ir zinātņu un tehnoloģiju jomas pētniece, feministe un zinātniskās fantastikas fane, kura savos darbos ilgstoši strādājusi pie tā, lai veidotu saikni starp zinātni un literatūru. Atpazīstamību viņa guvusi 1980. gados ar darbiem par dzimuma, identitātes un tehnoloģijas tēmām, kuri atkāpās no ierastajām interpretācijām un pavēra ceļu atklātam un dzīvespriecīgam starpsugu feminismam. Haraveja ir apdāvi-nāta stāstniece, kura ar vārdiem izveido nepakļāvīgu un iespējām pilnu pasauli, kas čum un mudž ar dzīvām radībām un starpsugām katastrofu laikmetā.

Fabricio Teranovas filma - Donnas Haravejas portrets - radīta režisoram uzturoties vairākas nedēļas Donnas Haravejas mājā Kalifornijā. Režisors devis pētniecei iespēju runāt viņas pašas vidē, izmantojot pievilcīgu inscenējumu, kas uzsver zinātnieces ro-taļīgumu. Tā rezultātā ir tapis unikāls, atklāts un intelektuāls domātājas portretējums.

Pirms filmas nelielu ievadu Donnas Haravejas idejās sniegs LU Medicīnas fakultātes asociētā profesore Signe Mežinska.

Pēc vasaras pārtraukuma kinoteātris Kino Bize savu regulāro darbību atsāks augusta otrajā nedēļā.

Vairāk informācijas kinobize.lv