Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Jūrmalā notiks otrais starptautiskais teātra un kino mūzikas festivāls „Jūras Pērle”

Redakcija
Redakcija

No 30.jūlija līdz 3.augustam Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē notiks muzikāls pasākums, kurā piedalīsies rekordliels skaits zvaigžņu - Otrais starptautiskais teātra un kino mūzikas festivāls „Jūras Pērle”. Šogad kūrortu apmeklēs vairāk nekā 140 populāru aktieru, režisoru, producentu, scenāristu, komponistu no Krievijas, Latvijas, Lietuvas un citām valstīm. Skatītājus gaida piecas neaizmirstamas dienas kopā ar iemīļotajiem māksliniekiem - koncerti, sporta spēles pludmalē, radošās tikšanās, ballītes un daudz kas cits.

Festivāla dalībnieku vidū: Regimants Adomaitis, Vera Aļentova, Irina Alfjorova, Mihails Bojarskis, Anna Boļšova, Natālija Belohvostikova, Jozs Budraitis, Igors un Vadims Veriņiki, Jevgēņijs Doga, Tatjana Dogiļeva, Maksims Dunajevskis, Dmitrijs Djuževs, Oļesja Žeļezņaka, Ivars Kalniņš, Goša Kucenko, Aleksejs Kortnevs, Anna Kovaļčuka, Eiklīds Kurdzidis, Aleksandrs Lazarevs, Valērija Lanskaja, Irina Medvedeva, Vladimirs Meņšovs, Ludmila Maksakova, Irina Muravjova, Anastasija Nemojaleva, Svetlana Ņemoļajieva, Jurijs Nikolajevs, Levons Oganezovs, Valdis Pelšs, Gaļina Poļskiha, Leonīds Serebreņņikovs, Sergejs Stepančenko, Boriss Smolkins, Igors Skļars, Jurijs Solomins, Semjons Strugačevs, Valentīna Talizina, Svetlana Toma, Rimas Tuminas, Dmitrijs Haratjans, Eva Šikuļska, Alisa Freindliha, daudzas citas teātra un kino zvaigznes.

“Jūrmala arī agrāk vienojas dažādu tautību cilvēkus no dažādām valstīm un tā notiek arī tagad. Mūsu mērķis – pievērst uzmanību Jūrmalai kā kūrortam, kurā notiek pasaules līmeņa festivāli. - saka producentu firmas Amber Way vadītāja Ilona Anna Kuzņecova. - Mēs nevēlamies sevi salīdzināt ar Kannu festivālu, taču īstenosim ideju šajā virzienā. „Jūras Pērles” leģendas atdzimšana turpinās: mēs ticam, ka mūsu Jūrmala ar jaunu zīmolu „Jūras Pērle” kļūs par spilgtu parādību mūzikas, teātra un kino festivālu pasaulē”.

30.jūnijā festivāla atklāšanas koncerts būs veltīts slavenās Rīgas kinostudijas 70 gadu jubilejas svinībām. Programmā iekļautas dziesmas un mūzika no kinofilmām un mūzikliem, kas filmēti Rīgā un leģendārās kinostudijas paviljonos. Skatītājus gaida tikšanās ar iemīļotajiem māksliniekiem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Koncertā piedalās: Raimonds Pauls, Juris Žagars, Rēzija Kalniņa, Arnis Līcītis, Mirdza Martinsone, Juris Strenga, Vlads Bagdonas, Regimants Adomaitis, Jozs Budraitis, Vladimirs Kačans, Valdis Pelšs, Romualds Ramanauskas, Rimas Tuminas, Mansurs Tašmatovs un citi.

31.jūlijā festivāla diena būs veltīta teātrim. Skatītāji baudīs vairāku teātru, tostarp Ļenkom, Ļensovet, labāko Latvijas teātru, u.c. ģeniālo izrāžu mūziku. Programmā iekļauti fragmenti no teātra izrādēm, kuriem mūziku komponējis Aleksejs Ribņikovs un Genādijs Gladkovs. Vienā koncerta daļā populāri mākslinieki izpildīs Vladimira Visocka dziesmas kinofilmām. Vakara programmā Valentīnas Talizinas, Alisas Freindlihas, Irinas Medvedevas, Valērijas Lanskajas un citu mākslinieku uzstāšanās.

1.augustā festivāla viesus gaida tikšanās ar iemīļoto režisoru - Leonīda Gaidaja un Georgija Danelija - daiļradi un mūziku, kas skan viņu ģeniālajos kinodarbos. Skatītāji uz skatuves redzēs Irinu Alferovu, Annu Boļšovu, Mihailu Bojarski, Igoru Verņiku, Dmitriju Djuževu un daudzus citus māksliniekus. Visas dziesmas izpildīs slaveni aktieri. Īpašs notikums būs Ivara Kalniņa jubilejas svinības.

2.augusta koncerts būs veltīts filmām un populāriem seriāliem, kas filmēti NVS valstu kinostudijās, tajā piedalīsies mākslinieki, kas spēlējuši un dziedājuši šajos kinodarbos. Programmā ieplānoti pārsteidzoši aktieru dueti ar Fjodora Dobronravova, Oļesjas Žeļeznjakas, Annas Kovaļčukas, Tatjanas Kravčenko, Gošas Kucenko un citu aktieru dalību.

3.augustā, festivāla noslēguma dienā skanēs mūzika un dziesmas, kas izdaiļojušas pasaules kino šedevrus un mūziklus. Šajā dienā skatītāji redzēs un dzirdēs gan pasaulē populārus komponistus, gan tautā ļoti iemīļotus māksliniekus. Koncertā piedalās: Maksims Dunajevskis, Sergejs Zaharovs, Leonīds Serebreņņikovs, Irina Medvedeva, Igors Livanovs, Valērija Lanskaja un daudzi citi.

Katru dienu festivāla vakara programma turpināsies ar afterparty atpūtas kompleksā X.O Beach Lounge & Club, kur daudz privātākā gaisotnē būs iespēja tikties ar festivāla viesiem un paklausīties populāru muzikālo kolektīvu un mākslinieku uzstāšanos.

Festivāla vietne Facebook: https://www.facebook.com/events/170...

Biļetes pieejamas Biļešu serviss kasēs un interneta vietnēs Biļetes - BIĻEŠU SERVISS : KATRAM SAVU... un jurasperle.lv .

Festivāla „Jūras Pērle” organizatori: kompānija „Amber Way”.