Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Repertuārs kinoteātrim "Splendid Palace" no 27. maija līdz 2. jūnijam

Redakcija
Redakcija

LIELAJĀ ZĀLĒ

KARALISKS PIEDĀVĀJUMS
(A Hologram for the King)
Lielbritānija, Francija, Vācija, ASV, 2016
Drāma
Garums: 97 min.
Režisors: Tom Tykwer
Lomās: Tom Hanks, Alexander Black, Sarita Choudhury
Galvenajā lomā - Oscar® balvas ieguvējs Toms Henkss! Alana dzīve burtiski irst pa vīlēm – gan laulībā, gan biznesā iestājusies krīze, un viņam nav ne jausmas, kā dzīvot tālāk. Lai izbēgtu no bankrota un pārrautu neveiksmju loku, Alans dodas uz Saūda Arābiju – cerībā pārdot savu pārdrošo ideju moderno tehnoloģiju jomā pašam karalim. Gaidīdams vizīti, Alans iepazīst eksotiskās arābu pasaules noslēpumus, kam pa spēkam ir izmainīt viņa dzīvi. Gluži kā hologrammu...

Filma angļu un arābu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+
Kinoteātrī "Splendid Palace" no 20. maija!
Lielajā zālē: 28.05. seanss 20:00
02.06. seanss 20:15

Mazajā zālē: 29.05. seanss 17:00
30.05. seanss 18:15
31.05. seanss 20:30
01.06. seanss 20:15

SENIORU SEANSS – TEV, RŪĶI!

Latvija, 2016
Dokumentālā filma
Garums: 60 min.
Režisore: Liene Laviņa-Kalnaella
Operators: Aigars Sermukšs
Montāžas režisore: Sandra Alksne
Mūzikas autors: Jānis Ozoliņš
Skaņu režisors: Anrijs Krenbergs
Pēcapstrāde: Emīls Linga
Izpildproducente: Marta Kontiņa
Producente: Antra Cilinska

Filmā „Tev, Rūķi!” režisore Liene Laviņa-Kalnaella seko 91 gadus jaunajai aktrisei Rutai Birgerei iestudējuma tapšanas procesā Valmieras teātrī. Sastapšanās ar savas dzīves režisoriem un nepielūdzamo laiku šajā sirsnīgajā un asprātīgajā stāstā savijas ar teātra un mājas ikdienu.
2015. gada pavasarī Ruta Birgere uzsāk darbu pie lomas režisores Ineses Mičules jauniestudējumā “Eņģeļa kreisais spārns”. Iestudējuma centrālā tēma ir vecās un jaunās paaudzes attiecības brīdī, kad vecāki paliek bez mājām. Lugā uzdotie jautājumi Rutai liek pārdomāt arī pašas dzīvē izdarītās izvēles un dod iespēju skatītājam savu ikdienu ieraudzīt no cita skatupunkta.

Filma veidota Jura Podnieka studijā

Lielajā zālē: 31.05. seanss 13:00

MA MA
(Ma Ma)
Spānija, Francija, 2015
Drāma
Garums: 111 min.
Režisors: Julio Medem
Lomās: Penélope Cruz, Luis Tosar, Asier Etxeandia

Divi vīrieši (Luiss Tosars, Asjērs Ečeāndija), viena sieviete (Penelope Krusa) un desmit gadus vecs bērns piedzīvo zaudējumus un uzvaras, strīdas par futbolu, cīnās ar nāvi un mīl cits citu līdz nāvei. Penelopes Krusas varone skaistule Magda, talantīga skolotāja un mīloša māmiņa, visiem spēkiem cenšas uzveikt slimību un atgūt tiesības dzīvot un būt laimīgai.
Hulio Medema filmām (“Sekss un Lusija”, “Ačgārnā Ana”, “Istaba Romā”) arvien raksturīgs īpašs jutekliskums, taču pirmoreiz kaislība, izmisums un visvarena ironija ir tik kvēla stāstā par dzīvi Madridē gada garumā.

Vecuma ierobežojums: 16+
FIlma spāņu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Lielajā zālē: 28.05. seanss 18:00
30.05. seanss 20:15
02.06. seanss 18:00

SAULES STAROS

Latvija, Krievija, Vācija, Čehija, 2015
Dokumentālā filma
Garums: 106 min.
Režisors: Vitālijs Manskis
Filma “Saules staros” ir stāsts par ideālu dzīvi ideālā valstī. Tas ir stāsts par to, kā šajā dzīves etalonā tiek ievadīti jauni, ideāli cilvēki. Filma ataino, cik daudz pūļu Ziemeļkorejas pilsoņi velta, lai uzturētu šo ideālo pasaules kārtību. Tam katrs korejietis pašaizliedzīgi ziedo savu dzīvi. Filma seko ideāla radīšanas procesam. Filmas galvenā varone, ideālu vecāku meita, gatavojas pievienoties Bērnu Savienībai. Viņas vecāki strādā ideālos uzņēmumos, dzīvo ideālā dzīvoklī, kas atrodas ideālas pilsētas centrā. Drīz viņa kļūs par daļu no ideālas sabiedrības, ko mūžīgi apspīd Saule kā varenā tautas līdera Kima Irsena simbols.
Filma korejiešu valodā ar subtitriem latviešu valodā
Lielajā zālē: 02.06. seanss 15:30

Mazajā zālē: 28.05. seanss 17:00
30.05. seanss 20:30
01.06. seanss 18:00
02.06. seanss 20:00

ES ESMU ŠEIT
Latvija, 2016
Drāma
Garums: 110 min.
Režisors: Renārs Vimba
Lomās: Elīna Vaska, Andžejs Jānis Lilientāls, Edgars Samītis, Zane Jančevska, Ruta Birgere, Rēzija Kalniņa
Režisora Renāra Vimbas debijas spēlfilma ir spēcīgs autora pieteikums pilnmetrāžā. Tas ir izsmalcināts sievietes rakstura veidošanās portretējums – pieaugšanas stāsts, kuru caurvij vientulības, vilšanās un pirmās mīlestības pārdzīvojums. Filmas galvenā varone Raja dzīvo mazā lauku saimniecībā kopā ar valdonīgo vecomāti un mazo brāli Robi. Baiss notikums pārvērš māsas un brāļa dzīvi, liekot meitenei pieņemt lēmumus, no kādiem vairītos pat pieaugušie.
Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu valodā.
Lielajā zālē: 30.05. seanss 18:00

BEIDZAM KOPĀ Improvizācijas teātru sezonas noslēguma kopizrāde
"Beidzam kopā!” - improvizācijas teātru sezonas noslēguma kopizrādes otrdien, 31.maijā kinoteātrī Splendid Palace un ceturtdien, 2.jūnijā kinoteātrī Ksuns pl.19:00.

Šogad jau trešo reizi Latvijas improvizācijas teātra sezona noslēgsies draudzīgās galvaspilsētas imprivizātoru kopizrādēs, kur piedalīsies Rīgas improvizācijas teātra, radošās apvienības “Spiediens” un Karaliskā improvizācijas teātra dalībnieki. 31. maijā kinoteātrī Splendid Palace tiks performētas improvizācijas īsās formas, savukārt 2.jūnijā kinoteātrī KSuns improvizātori formēs garās improvizācijas formas.

Kā jau varat nojaust, paredzētas divas atšķirīgas izrādes. Kuru izvēlēsieties apmeklēt jūs? Ļaujiet jums ko ieteikt. Īsās improvizācijas formas garantē lielāku ļembastu, savukārt garā forma pretendē uz stāsta radīšanu, kas gan neizslēdz arī ļembasta elementus. Tagad atliek tikai izvēlēties, kas jūsu “ēdienkartē” pietrūkst vairāk.

Pirmo reizi šāds hapenings - kopizrāde notika pirms trijiem gadiem - tālajā 2014. gadā. Jau toreiz dalībnieki nolēma, ka šis notikums, jāpārvērš par tradīciju un skatītāji atzina šo lēmumu par labu esam. Jāpiebilst, ka nekāds rakstisks apstiprinājums no skatītāju puses šim apgalvojumam mums nav. Lai vai kā, improvizatori tradīcijas radīšanas ideju ir realizējuši un arī skatītāji savu viedokli nav mainījuši. Korektuma dēļ gan vēlreiz jāpiebilst, ka nekāds rakstisks apstiprinājums no skatītāju puses arī šim apgalvojumam mums nav.

Uzmanību! Ja šī relīze jums likās sarežģīta, neskaidra vai kā citādāk neuzrunāja - izlasiet to vēlreiz un tiekamies izrādēs.

"Beidzam kopā” notiks 31. maijā kinoteātrī Splendid Palace pl.19.00 un
2.jūnijā kinoteātrī K Suns pl.19.00.

Piedalās: Karaliskais Improvizācijas Teātris, Rīgas Improvizācijas Teātris un radošā apvienība “SPIEDIENS”.
Biļetes: “Biļešu serviss” tirdzniecības vietās.

Lielajā zālē: 31.05. plkst. 19:00

Foto no pagājušā gada www.spiediens.lv
Vairāk informācijas: www.karaliskais.com

Turaidas Rozei svinēs Kalniņa jubileju!

2016. gadā komponists Imants Kalniņš svinēs savu 75 gadu jubileju. Par godu tai grupa "Turaidas roze" aicina Imanta Kalniņa talanta cienītājus uz neaizmirstamu koncertu!
Imanta Kalniņa dziesmas, ko savulaik dziedāja Olga Rajecka un Uģis Roze, kļuva par neatņemamu mūsu tautas atmodas simbolu. Grupa "Turaidas Roze" ir atkal gatava priecēt skatītājus ar leģendārajām šīs grupas dziesmām - "Nelaid Māte Bērnus Mežā", "Apvij Rokas", "Kas Dzīvo Tanī Pusē", un citiem hītiem. Koncertos Olga un Uģis uz skatuves būs redzami kopā ar mūziķu grupu.
Lielajā zālē: 29.05. plkst. 19:00
Biļetes nopērkamas visās Biļešu Paradīze kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv.

TRĪS SIVĒNTIŅI
Sanktpēterburgas Valsts bērnu muzikālais teātris "Aizspogulija" («Зазеркалье»)
Trīs sivēntiņi

Ļoti biedējošs stāsts par cūku trio ar čelliem

Kā klājas trim maziem sivēniem laikā, kad ziema jau klauvē pie durvīm, māja vēl nav uzbūvēta, bet vilks slaistās tepat tuvumā? Droši vien viņiem ir bail! Patiesībā gan mūsu izrāde ir jautrs stāsts par to, kā trīs sivēniem, pieturoties pie moto "cūkas māja - viņas pils", izdevās atvairīt vilku, un tad ... pieņemt viņu savā ansamblī. Teātris "Aizspogulija" («Зазеркалье») taču ir muzikālais teātris, tāpēc mūsu sivēni nodarbojas ar mūziku. Tā kā "Trīs sivēntiņi" ir angļu pasaka, tad izrādes scenogrāfijā manāms dažs labs Londonas apskates objekts.

Režisors — Vasīlijs Zaržeckis
Scenogrāfe — Krievijas nopelniem bagātā māksliniece Natālija Kļomina
Horeogrāfe — Irina Novika
Izrādes ilgums – 55 min.
Izrāde vienā cēlienā.

"Aizspogulija" («Зазеркалье») ir viens no labākajiem Sanktpēterburgas muzikālajiem teātriem. Teātra repertuārā ir gan bērniem, gan pieaugušajiem domātas izrādes - pasaules operas klasikas šedevri, kā arī tas piedāvā simfoniskos koncertus, kamermūzikas vakarus un abonementa ciklus dažāda vecuma bērniem.

Sanktpēterburgas Valsts bērnu muzikālais teātris "Aizspogulija" («Зазеркалье») ieņem īpašu vietu Sanktpēterburgas kultūrā. Teātra nosaukums, ko1987. gadā ieviesa tā radītāji - mākslinieciskais vadītājs Aleksandrs Petrovs un mūzikas režisors P. Bubelņikovs, protams, Lūisa Kerola paradoksālās filozofijas ietekmēti, apzīmē īpašu māksliniecisku skatu uz jaunradi. Īpaši mūzika, kā neviens cits mākslas veids, spēj viegli un dabiski "turēties līdzsvarā" uz realitātes un fantāzijas robežas, atspoguļot mūs pašus un dot mums iespēju ieskatīties tālāk aiz spoguļa - Aizspogulijā, tā uzglabā sevī mūsu sapņus, fantāzijas un atļauj apskatīt vēl nezināmo, neizpētīto.

Teātra izrādes vairāk kārt saņēmušas prestižas balvas, tai skaitā valsts augstāko teātra apbalvojumu "Zelta masku" un Sanktpēterburga augstāko teātra apbalvojumu "Zelta starmeti". Tomēr teātra galvenais dārgums ir tā pastāvīgā un noturīgā visu vecumu skatītāju interese, jo katrs no tiem teātra piedāvājumā atrod kaut ko tieši viņam svarīgu un absolūti nepieciešamu.
Lielajā zālē: 28.05. plkst. 12:00 un plkst. 15:00
Biļetes nopērkamas visās Biļešu Serviss kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv.

MAZAJĀ ZĀLĒ

GADALAIKI
(Les Saisons)
Francija, Vācija, 2015
Dokumentālā filma
Garums: 97 min.
Režisors: Jacques Perrin, Jacques Cluzaud
"Oscar" balvai nominētās dokumentālās filmas "Ceļojošās ciltis" un dokumentālās filmas "Dzīvais okeāns" autori aicina lielus un mazus doties jaunā ceļojumā - četros gadalaikos, un paraudzīties uz tiem no dzīvnieku skatupunkta. Gadalaiki ik gadu nes sev līdzi ko brīnumainu, lai ko tie ieskautu - meža dzīlēs paslēptu vilka alu vai lielpilsētu kņadu. Filmas autori piedāvā pārdomas rosinošu kino stāstu par ik gadu dabā notiekošajām pārmaiņām un aicina ikvienu izbaudīt dabu tuvplānā.

Filmu latviešu valodā ierunājis Andris Keišs.
Kinoteātrī "Splendid Palace" no 27. maija!
Mazajā zālē: 27.05. seanss 20:00
28.05. seansi 15:00, 19:00
29.05. seanss 15:00
31.05. seanss 18:15
02.06. seanss 18:15

SAULES APŽILBINĀTIE
(A Bigger Splash)
Itālija, Francija, 2015
Drāma, krimināla, trilleris
Garums: 124 min.
Režisors: Luca Guadagnino
Lomās: Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Dakota Johnson, Matthias Schoenaerts
Filma “Saules apžilbinātie” ir par slavenību pāra, pazīstamas rokzvaigznes un režisora, atvaļinājumu un atveseļošanos saules lutinātā un nomaļā Itālijas salā. Atpūtnieku idilliskais miers tiek negaidīti iztraucēts, ierodoties rokzvaigznes bijušajam mīļākajam ar meitu. Tikšanās, kas uzjundī kaislības un greizsirdību, kļūst bīstama visiem iesaistītajiem.   
“Saules apžilbinātie” ir žilbinošs un juteklisks iekāres, greizsirdības un rokenrola portrets uz Vidusjūras fona. Filmas režisoram Lukam Gvadanjīno un aktrisei Tildai Svintonei šis jau ir otrais kopprojekts. Aktrise filmējās režisora 2009.g filmā “Es esmu mīlestība” ( I am love), kas bija nominēta Kinoakadēmijas balvai “Oskars” par labākajiem kostīmiem.
Filma veidota iedvesmojoties no 1969.gada Žaka Dereja filmas “Baseins” (La Piscine/ The Swimming Pool). Filmas orģinālajam nosaukumam “A Bigger Splash” ir tiešs sakars ar slavenā popārt mākslinieka Deivida Hokneja tāda paša nosaukuma gleznu. Kaut sākotnēji bija iecerēta šī atsauce, vēlāk filmas veidotājiem nācās izņemt kadrus no Teita galerijas, kur šis darbs atrodas patlaban.

Galvenajās lomās “Oskara” laureāte Tilda Svintone (Viesnīca „Diženā Budapešta”, “Sadedzināt pēc izlasīšanas”), “Oskara” divkārtējais nominants Ralfs Fainss (“Harijs Poters”, “Angļu pacients”) , Dakota Džonsone (“Greja Piecdesmit nokrāsas”) un Matiass Šēnertss ( “Tālu no Trokšņainā pūļa”).

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā

Vecuma ierobežojums: 16+

Mazajā zālē: 29.05. seanss 19:15