Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Dokumentālā filma, pēc kuras uzņemšanas izdzīvojušo ir maz

Redakcija
Redakcija

Pirmo reizi Baltijā tiks izrādīta filma par dzīvību, nāvi un nesavtīgu mīlestību pret sportu. Režisora Antona Kaljužnija (Антон Калюжный) dokumentālā filma “Izeja” (“Выход”), kuras uzņemšana ilga nepārtraukti – 12 gadus. Pirmo reizi tiek atklāta visa patiesība par ekstrēmāko sporta veidu – Base jumping.

Base jumping (lēkšana ar izpletni no fiksētiem objektiem - ēkām, torņiem, tiltiem, kalniem- ("BASE" – akronīms no angļu valodas: Building, Antenna, Span, Earth)
ir visekstrēmākais sporta veids, kurā pēc statistikas katrs sešdesmitais sportists iet bojā.
Taču risks zaudēt savu dzīvību neapstādina, un ar katru gadu arvien vairāk cilvēku sāk nodarboties ar šo bīstamo sporta veidu.

Filmas režisors Antons Kaljužnijs (Антон Калюжный) pats ir piedzīvojis šī ekstrēmā sporta veida bīstamo raksturu, kad viņa izpletnim laikā neatveroties, Antons piedzīvoja traģisku piezemēšanos, kā rezultātā viņš zaudēja trīs litru asiņu un trīs dienas pavadīja komā. Režisora traģiskais mirklis tika filmēts ar divām kamerām, un ir iekļauts filmā.
Valērijs Rozovs, (Валерий Розов) viens no galvenajiem varoņiem, nolēca no 7700 metru augstuma – tas ir absolūts pasaules rekords. Tomēr tas netika iekļauts Ginesa rekordu grāmatā. Kā arī viņš ir vienīgais no zināmajiem Base jumperiem, kurš ir nolēcis no Latvijas televīzijas torņa.

2016. gada statistika ir skarba – bojā iet 37 šī sporta veida cienītāji. Daudzus no viņiem filmas veidotāji pazina personīgi, līdz ar to filmu vairakkārt nācās pārveidot.

No četriem zināmākajiem sportistiem dzīvs ir palicis tikai viens – Džebs Korliss, kurš ir pazīstams ar iesauku “Cilvēks putns”.

Vai tiešām ir tikai viens variants – lai paliktu dzīvs šis ekstrēmais sporta veids ir jāpamet, neatskatoties?

Pirmo reizi Baltijā dokumentālā filma – “Izeja” uz kinoteātra Splendid Palace ekrāniem jau 23.02.

Biļetes kino teātra kasē vai Splendid Palace