Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Video: Ielūkojies jaunās strēlnieku filmas “Astoņas zvaigznes” aizkadrā!

Redakcija
Redakcija
Atzīmējot Latvijas valsts svētkus, pirmizrādi piedzīvoja latviešu strēlniekiem veltītā filma “Astoņas zvaigznes”. LMT Viedtelevīzija piedāvā ieskatīties filmas aizkadros un uzzināt, kā tapis vēsturiskais un strēlnieku atmiņās balstītais stāsts.

Filmas režisors un viens no scenārija autoriem Askolds Saulītis skatītājiem ļauj ielūkoties filmēšanas procesā un personiskajā stāstā, kas iedvesmojis radīt filmu par astoņiem latviešu strēlnieku bataljoniem. Strēlnieku likteņi filmā savijas ar astoņu personību likteņstāstiem, aizvedot skatītājus līdz pat Atmodas laikam.
Izmantojot pašu strēlnieku rakstītus tekstus, atmiņas, vēstules un dienasgrāmatas, filmas veidotāji stāsta gan par strēlnieku leģendārajām kaujām, gan par viņu sadzīvi un mīlestību.

“Astoņas zvaigznes” aizkadrā būs arī unikāli tehnoloģiju risinājumi – kā ar dronu nofilmēt simts gadus senas kaujas ainas un pavairot armijas rindas ar 3D animācijām.

Aizkadru stāsts par filmas “Astoņas zvaigznes” tapšanu skatāms arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Skatītāji aicināti izteikt savas domas Twitter diskusijā ar tēmturi #LMTstraume.
Vērtējums: