Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Repertuārs kinoteātrī “Splendid Palace” no 20. aprīļa līdz 26. aprīlim

Redakcija
Redakcija

LIELAJĀ ZĀLĒ

JUPITERA MĒNESS
(Jupiter holdja)
Ungārija Vācija, Francija, 2017
Garums: 129 min.
Drāma, zinātniskā fantastika
Režisors: Kornēls Mundruco
Lomās: Merab Ninidze, Zsombor Jéger, György Cserhalmi

Cenšoties nelegāli šķērsot robežu, jaunais bēglis Arjāns tiek smagi ievainots. Līdz ar ievainojumu Arjāns iemanto neparastas spējas - tagad viņš var lidot. Bēgļu nometnē jauneklis iepazīstas ar dakteri Šternu, kurš palīdz viņam tikt laukā. Dakteris apbrīno puisi, bet vēl nezina, cik augsta būs maksa par šo tikšanos.

2017. gada Kannu kinofestivāla konkursa skates filma.

Filma ungāru valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Kinoteātrī “Splendid Palace” no 20.aprīļa!

Lielajā zālē: 20.04. seanss 15.30
21.04. seanss 20.00
25.04. seanss 15.15
26.04. seanss 18.00

BILLE
Latvija, 2018
Spēlfilma
Režisore: Ināra Kolmane
Garums: 100 min.
Scenārija autors: Evita Sniedze, Arvis Kolmanis
Operators: Jurģis Kmins
Mākslinieks: Ieva Romanova
Producents: Jānis Juhņēvičs, Marta Romanova-Jēkabsone
Lomās: Rūta Kronberga , Elīna Vāne, Artūrs Skrastiņš, Lolita Cauka, Gundars Āboliņš, Lilita Ozoliņa, Guna Zariņa

Filma visai ģimenei pēc Vizmas Belševicas darba "Bille" motīviem.

Smeldzīgs, vienlaikus dzīvi apliecinošs, asprātīgs un cerību pilns stāsts par kāda cilvēkbērna pieaugšanu un attiecībām ar pasauli Latvijā pagājušā gadsimta trīsdesmito gadu nogalē. Filma ir veltījums mums šodien, atgādinot par īstenām vērtībām – iecietību, uzupurēšanos, nepieciešamību sevi apliecināt.

Septiņgadīgā Bille dzīvo pasaulē, kur bagātiem ir savas ielas un nabagiem – savas. Ar nabadzību Bille ir iemācījusies sadzīvot, taču mātes mīlestība meitenei liegta; tuvinieki par Billi rūpējas, bet nepārstāj atgādināt, ka Bille ir neaptēsts bērns un nekas prātīgs no viņas neizaugs…

Billei tas sāp, un meitenei ir sapnis - pierādīt sevi, izlauzties no mazvērtības žņaugiem. Billes personības ceļš pretī izaugsmei vijas cauri sarežģītam Latvijas vēstures posmam.

Reālajai Billei - rakstniecei Vizmai Belševicai – izdevās atrast savu ceļu un pierādīt, ka sapņi spēj īstenoties. Viņas radošais darbs novērtēts ar daudziem apbalvojumiem, tostarp Trīszvaigžņu ordeni un nomināciju Nobela prēmijai literatūrā.

Filma latviešu valodā.

PIRMIZRĀDE Kinoteātrī “Splendid Palace” 20.aprīlī!

25.aprīlī plkst. 18.00 aicinām apmeklēt īpašo filmas "Bille" seansu ar radošās grupas piedalīšanos!

Lielajā zālē: 20.04. seanss 19.00 - Pirmizrāde
21.04. seansi 10.00; 12:00, 14:00; 18:00
22.04. seanss 13.00
23.04. seanss 18.00
25.04. seanss 13.00 – skolu seanss ar producentes Martas Romanovas-Jēkabsones ievadvārdiem par filmas veidošanas aizkulisēm
25.04. seanss 18.00 – īpašais seanss ar radošo grupu

Mazajā zālē: 20.04. seanss 19.30 - Pirmizrāde
21.04. seansi 10.30; 13:00, 15:00
25.04. seanss 14.45

SENIORU SEANSS - PRIEKA TRAKUMĀ
(Like Crazy)
Itālija, Francija, 2016
Garums: 118 min.
Komēdija, drāma
Režisors: Paolo Virzì
Lomās: Valeria Bruni Tedeschi, Micaela Ramazzotti, Valentina Carnelutti

Beatriče, šarmanta dāma labākajos gados, ir pļāpīga fantazētāja un pašpasludināta grāfiene miljardiere, kam patīk ticēt, ka viņa ir uz “tu” ar visiem šīs pasaules varenajiem. Donatella ir tetovējumiem klāta, noslēgta un trausla jauna sieviete, kas glabā noslēpumu. Abas ir progresīvas, bet no ārpasaules norobežotas psihiatriskās klīnikas Bjondi villa pacientes. Paolo Virci jaunā filma vēstī par neparedzamu un aizkustinošu draudzību starp divām sievietēm, kuras aizbēg no psihiatriskās klīnikas, lai meklētu mīlestību un draudzību ārpasaules trakonamā – veselo cilvēku pasaulē.

Filma itāļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī "Splendid Palace" 24.aprīlī plkst. 13:00!

Ieeja SENIORIEM - 3.50 EUR!

PRIEKA TRAKUMĀ
(Like Crazy)
Itālija, Francija, 2016
Garums: 118 min.
Komēdija, drāma
Režisors: Paolo Virzì
Lomās: Valeria Bruni Tedeschi, Micaela Ramazzotti, Valentina Carnelutti

Beatriče, šarmanta dāma labākajos gados, ir pļāpīga fantazētāja un pašpasludināta grāfiene miljardiere, kam patīk ticēt, ka viņa ir uz “tu” ar visiem šīs pasaules varenajiem. Donatella ir tetovējumiem klāta, noslēgta un trausla jauna sieviete, kas glabā noslēpumu. Abas ir progresīvas, bet no ārpasaules norobežotas psihiatriskās klīnikas Bjondi villa pacientes. Paolo Virci jaunā filma vēstī par neparedzamu un aizkustinošu draudzību starp divām sievietēm, kuras aizbēg no psihiatriskās klīnikas, lai meklētu mīlestību un draudzību ārpasaules trakonamā – veselo cilvēku pasaulē.

Filma itāļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī “Splendid Palace” no 13.aprīļa!

Lielajā zālē: 23.04. seanss 20.15

MŪRIS
(D is for Division)
Latvija, Čehija 2018
Garums: 87 min.
Dokumentālā filma
Režisors: Dāvis Sīmanis

Dāvja Sīmaņa jaunākā dokumentālā filma Mūris tapusi laika posmā no 2015. līdz 2017. gadam un ir režisora subjektīvi emocionāls un vizuāli tēlains skatījums uz Latvijas un Krievijas pierobežas reģionu, kas reizē ir arī visas Eiropas robeža ar Krieviju. Šajā teritorijā sadzīvo vairākas pasaules un vēsturiskie laiki, cilvēki, kas neatrodas ne īsti vienā, ne otrā pusē. Autoram personiska ceļojuma laikā iepazīstot šo vietu iedzīvotājus un piespiedu viesus, līdzās ģeogrāfiskajam dalījumam tiek skarbi iezīmēta arī kultūru robežšķirtne un atklāts politisks konflikts.

Paralēli ainām no pierobežas ikdienas dzīves, ideoloģiskām situācijām un vēstures reminiscencēm filmā izvirzās divi galvenie varoņi – Ansis Ataols Bērziņš, politiskais trimdinieks un taisnības cīnītājs no Latvijas, kurš ilgu laiku bijis spiests pavadīt robežas Krievijas pusē un tagad atrodas ieslodzījumā Latvijā, un nacionālboļševiku aktīvists Beness Aijo, kurš Latvijā izsludināts meklēšanā un devies uz Austrumukrainu, lai pievienotos Krievijas atbalstītajiem separātistu kaujiniekiem.

Filma krievu, latviešu, baltkrievu valodās ar subtitriem latviešu valodā.

PIRMIZRĀDE Kinoteātrī “Splendid Palace” 24.aprīlī 19.00!

Lielajā zālē: 24.04. seanss 19.00 – Pirmizrāde

Mazajā zālē: 26.04. seanss 17.00

PIE VISA VAINĪGA MĪLESTĪBA
(Tout le Monde Debout / Rolling to You)
Francija, 2018
Garums: 107min.
Komēdija
Režisors: Franks Dibosks
Lomās: Franks Dibosks („Atnācēji: Revolūcija“, „Disko“, „Asterikss olimpiskajās spēlēs“), Aleksandra Lamī („Seksaholiķi“, „Laimīgais Lūks“), Elza Zilberšteina („Ar atplestām rokām“), Žerārs Darmons , („Labais zaglis“, „Asterikss un Obelikss: Misija Kleopatra“), Karolina Anglada un citi

Mēdz sacīt: nespēlējies ar jūtām, jo paša sāktā spēlē vari ciest sakāvi.

Filmā “Pie visa vainīga mīlestība“ rodams tas, kas vislabāk patīk franču komēdijās, – romantika, smalka valdzināšanas māksla… un neiedomājami kuriozas situācijas, kuras burtiski vajā galveno varoni! Slavenais aktieris un komēdiju autors Franks Dibosks no šī žanra ņem un prasmīgi saliek kopā pašu spilgtāko un strīdīgāko.

Filmas galvenais varonis – sekmīgais uzņēmējs Žoslēns ir patmīlīgs, no sevis noguris brunču mednieks. Iekarojot sieviešu uzmanību, pavedējam nav šķēršļu. Lai savaldzinātu jaunu skaistu medicīnas māsu, viņš izliekas par invalīdu, kam uz mūžu lemts palikt ratiņkrēslā. Viņa savukārt iepazīstina viņu ar savu māsu, kura patiešām pārvietojas ratiņkrēslā.

Notiek kas savāds… Kad jūtas gūst virsroku, Žoslēns pats kļūst par krāpšanās upuri – atklāt patiesību ir arvien grūtāk.

Romantiskā un pārdrošā komēdija “Pie visa vainīga mīlestība“ vēsta par spēcīgu mīlestību, kurai pakļaujas katrs, lai kādas būtu viņa fiziskās iespējas, lai kādi būtu apstākļi.

Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī “Splendid Palace” no 20.aprīļa!

Lielajā zālē: 26.04. seanss 15.45

Mazajā zālē: 20.04. seanss 16.00
21.04. seanss 17.30
24.04. seanss 18.00

SKOLĒNU UN JAUNIEŠU KINOLEKTORIJU CIKLS

Kinoteātris "Splendid Palace" sadarbībā ar jaunatnes organizāciju Jest; jau trešo gadu pēc kārtas piedāvā skolēnu un jauniešu kinolektoriju ciklu. Ņemot vērā tuvākajā laikā gaidāmo Latvijas kino ražu, kas saistāma arī ar Latvijas simtgades norisēm, šoreiz kinolektorijā piedāvāsim četras pavisam jaunas dažādu žanru Latvijas filmas.

Kinolektorijā “Latvijas filmas skolu jaunatnei” piedalīsies filmu režisori un radošo komandu pārstāvji. Viņi stāstīs par filmu uzņemšanas gaitu no ieceres līdz pabeigtai filmai, uzsverot katras filmas specifikai būtiskākos jautājumus. Sarunas moderēs un filmu kontekstos iedziļināsies jaunās paaudzes lektori un kino entuziasti – skolēnu vienaudži.

Sezonu noslēgsim ceturtdien, 26. aprīlī plkst. 13.00 ar visiem pazīstamā Vizmas Belševicas romāna “Bille” ekranizāciju, ko piedāvās režisore Ināra Kolmane. Šī ģimenes filma ir stāsts par sešgadīgās Billes pieaugšanu un attiecībām ar pieaugušo pasauli. Uz sadzīviski kolorītā vēstures fona mēs ieraudzīsim, ka cilvēciskās attiecības un bērnu sapņi ir tādi paši kā šodien.

Lielajā zālē: 26.04. seanss 13.00

PARADĪZE 89
Latvija, 2017
Garums: 89 min.
Bērnu un ģimenes piedzīvojumu filma
Režisore un scenārija autore: Madara Dišlere

Rīdzinieces Paula un Laurēns vasaras brīvlaikā ierodas pie māsīcām Maijas un Lindas, kuras dzīvo idilliskā mazpilsētā. Pieaugušo nepieskatītā četru meiteņu komanda bauda brīvību, iztēlojoties, kā ir būt pieaugušām.

Maija, idealizējot savu reti klātesošo mammu Ievu un iejūtoties mātes lomā, uzņemas meiteņu sadzīves vadīšanu. Paulai pēc telefona sarunas ar savu māti rodas sajūta, ka arī viņas vecāki šķiras, – viņa ir apjukusi. Spriedzi kāpina televīzijas ziņas par satraucošiem notikumiem, un meiteņu attiecības kļūst saspīlētas.

Paulā aug kareivīgums, un viņa nolemj rīkoties, cerot, ja Latvija atgūs brīvību, jaunā situācija izvērsīsies par labu visiem – māsīcu māte Ieva atgriezīsies pie savām meitām, nejaušam paziņam, lietuvietim Jonasam nebūs jāslēpjas no iesaukuma Padomju armijā un viņa ar Laurēnu tiks mājās un saglābs brūkošo ģimeni.

Televīzija sludina ārkārtas stāvokli valstī. Ar cerību Paula viena dodas uz “Baltijas ceļu”.

Filma latviešu valodā ar subtitiriem krievu valodā.

Lielajā zālē: 21.04. seanss 16.00

NEREDZAMAIS PAVEDIENS
(Phantom Thread)
ASV, 2017
Garums: 130 min.
Drāma
Režisors: Paul Thomas Anderson
Lomās: Daniel Day-Lewis, Leslie Manville, Vicky Krieps

2 nominācijas "Zelta Globusa" balvai!

3 Oscar® balvu ieguvējs aktieris Daniels Dejs Lūiss (Oscar® balvas par galveno lomu filmās "Mana kreisā kāja" (1989.g.), "Plūdīs asinis" (2007.g.) un "Linkolns" (2012.g.)) galvenajā lomā Oscar® balvu nominanta, filmu "Plūdīs asinis", "Magnolija", "Boogie Nights" režisora Pola Tomasa Andersona jaunajā kinolentē!

Filmas darbība risinās pagājušā gadsimta 50. gadu Londonā - ekscentriskā un harizmātiskā modes mākslinieka un drēbnieka Reinoldsa Vūdkoka modes namā un stāsta par mākslinieka neparastajām attiecībām ar viņa jauno mūzu - Almu. Viņus abus - divas spilgtas un sarežģītas personības saista kāds neredzams, nesaraujams pavediens...

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī “Splendid Palace” no 2.marta!

Lielajā zālē: 25.04. seanss 20.30- Pēdejais seanss!

DOVLATOVS
2018, Krievija, Polija, Serbija, 126 min
Režisors: Aleksejs Germans jr.
Scenārija autori: Aleksejs Germans jr., Jūlija Tupikina
Operators: Lūkašs Zals
Māksliniece: Jeļena Okopnaja
Producenti: Andrejs Saveļjevs, Artjoms Vasiļjevs, Konstantīns Ernsts
Galvenajās lomās:
Milans Maričs, Daņila Kozlovskis, Helēna Suecka, Svetlana Hodčenkova, Jeļena Ļadova, Antons Šagins, Eva Gerra, Artūrs Besčastnijs

Sešdesmitie beidzās ar savu atkusni un tiekšanos pēc ideāliem, iestājās septiņdesmitie...

Dažas dienas rakstnieka dzīvē septiņdesmito gadu sākuma Ļeningradā.

Sergejs Dovlatovs, Josifs Brodskis, "mūžīgās pilsētas" sabiedriskā un literārā dzīve, kinostudija "Ļenfiļm", mūzika, dzejas lasīšana, žurnālista darbs...

Paradoksālu un smieklīgu situāciju vērpetes, maiga un ārkārtīgi dziļa filma par laikmetu, par cilvēkiem no Ļeņingradas kultūras pēdējā spožā pacēluma un par pilsētu - rēgaino, miglās tīto un sniega klāto Ļeņingradu, sasalušā laika simbolu, kurā "vienīgais krietnais ceļš ir kļūdu, vilšanos un cerību ceļš."

Lielajā zālē: 26.04. seanss 20.30

Mazajā zālē: 24.04. seanss 15.30

MAČO. STAND-UP KOMĒDIJA - VĪRIŠĶĪBAS TESTS DIVĀS DAĻĀS

„Pannas Teātris” skatītājiem piedāvā jaunu izrādi, stand-up komēdiju “MAČO”. Veicot vīriešu tipoloģijas pētījumus un aplūkojot sabiedrībā sastopamos vīriešu tipāžus, izrādē uzzīmēts mūsdienu latviešu mačo dramaturģes Aivas Birbeles acīm. Tas viss darīts, konsultējoties ar īstiem vīriešu sugas pārstāvjiem - aktieriem Aināru Ančevski, Ivaru Kļavinski un režisoru Juri Rijnieku.

Kā tas ir, būt īstam vecim un īstam vīrietim?

Šķiet, mūsdienās būt vīrietim ir krietni vienkāršāk nekā agrāk, bet no otras puses tas ir pilnīgi pretēji. Lielākajai daļai vīriešu vairs nenākas lauzt kaulus kūdras purvos vai mirt kara ierakumos tik bieži kā agrāk, taču mūsdienu vīrietiskums ir nopietni apdraudēts ar smalkiem parfimērijas produktiem, greznu pilsētas dzīvi un izsīkstošām iespējām izrādīt savu vīrišķo drošsirdību un veiklību. Vectēvu laikos uzvedības kodekss precīzi noteica, kas sagaidāms no stiprā dzimuma pārstāvja. Stingrs rokasspiediens bija cieņas izrādīšana, turpretim apskaut otru veci bija veids, kā labākajā gadījumā iegūt zilu aci vai kādu lauztu ribu. Mūsdienās pat profesionāli regbija spēlētāji apskaujas un raud, tāpēc, domājot, kāds ir īsts vīrietis šodien, autore Aiva Birbele ir skatījusi šo jautājumu caur sievietes priekštatiem.

Vai dzīve ir kļuvusi sievišķīga un vīrieši arī?

To var uzzināt, veicot vīrišķības testu. Lai dzirdētu no mīļotās sievietes izsaucienu - tu esi īsts vecis!-, vienkārši jāsavāc pietiekams punktu skaits. Tas ir vitāli svarīgi katram vīrietim - būt ļoti piesardzīgam, lai nekļūdītos, aizsargājot savus vīrišķos punktus un prasmes, lai nenoslīdētu līdz nekompetenta mīkšļa stāvoklim, kurš neprot orientēties pēc kartes vai izciest sitienu pa seju.

Pateicoties iepriekšējo pētījumu pieredzei izrādēs “Alu cilvēks” un “Tētis”, aktiera Aināra Ančevska un kolēģa Ivara Kļavinska atveidotais vīrišķibas tests palīdzēs skatītājām noteikt attiecību statusu, ļaujot savam iecerētajam savākt vīrīšķīgos punktus.

Izrādes režiors Juris Rijnieks un autore Aiva Birbele sadarbojušies iepriekšējās Pannas Teātra stand-up izrādēs “Tāda es esmu” un “Bruņota un Bīstama” ar aktrisi Zani Daudziņu galvenajā lomā. Nu abi ķērušies klāt vīrišķības analīzei. Mačo lomā iejutīsies aktieri Ivars Kļavinskis vai Ainārs Ančevskis.

Esi īsts vecis, neļauj modernajai pasaulei ietekmēt un apdraudēt savu vīrietību, un pavisam drīz būsi tikpat vīrišķīgs kā noparkots traktors šaurajā lielveikalu autostāvvietā! Saņem sevi rokās un sākam!

Biļetes iegādājamas Biļešu Paradīzes kasēs un/vai izrāžu norises vietās.

Informācija : pannasteatris.lv

Lielajā zālē: 22.04. plkst. 17.00

MAZAJĀ ZĀLĒ

NORA
Četros ekskluzīvos seansos kinoteātrī “Splendid Palace” tiks izrādīta Latvijas Televīzijas jaunā dokumentāla filma “Nora” par leģendāro estrādes dziedātāju Noru Bumbieri. Ierobežotā skaitā ir iespējams iegādāties ielūgumus uz filmas pirmizrādes seansu 19.aprīlī plkst.18:00, kura ietveros notiks tikšanās ar filmas veidotājiem un varoņiem. Savukārt laikā no 20.aprīļa līdz 4.maijam filma būs iekļauta kinoteātra repertuārā.

“Nora” ir dokumentāls stāsts par izcilāko Latvijas estrādes dziedātāju, kuras balsi ir grūti sajaukt ar kādu citu. Par latviešu estrādes leģendu Noru Bumbieri.

Viņas dzīve bija kā spoža ziemeļblāzma, ko pildīja visdažādākās krāsu gammas. Viņas aicinājums bija dziedāt, un to viņa darīja.

Filmā stāstīsim par Padomju Latvijas estrādes dzīves neredzamo pusi – to, kā mākslinieki brauca koncertos uz kolhoziem un lauku kultūras namiem. Atcerēsimies padomju laikus, kad preces bija zem letes, cilvēki stāvēja garās rindās un visi ģērbās gandrīz vienādi.

Vienlaikus tas bija Noras laiks. Septiņdesmitajos gados, lai redzētu viņu uz skatuves, cilvēki stāvēja garās rindās. Nora kļuva par Latvijas estrādes zvaigzni un tautas mīluli.

Filmas “Nora” stāstu veido laikabiedru atmiņas – Raimonds Pauls, Viktors Lapčenoks, Zigmars Liepiņš, Mirdza Zīvere, Aija Kukule, Margarita Vilcāne, Žoržs Siksna un daudzi citi.

Filmēšanas grupa devās uz Ņujorku, lai būtu klāt brīdī, kad pirmo reizi pēc vairāk nekā divdesmit gadiem Noras dēls Georgs satika savu māsu Beatrisi.

Noras liktenis ir traģisma pilns, teiks muzikologi. “Viņa izdega kā lāpa”, sacīs kāda no Noras paziņām. Šis būs dokumentāls stāsts par Noru. Par Noru, kura mums atstājusi neaizmirstamu muzikālu stāstu. Stāstu, ko ir pienācis laiks izstāstīt.

Filmas režisore - Linda Olte, scenārija autors - Sandijs Semjonovs, vadošais operators – Andris Priedītis, producenti – Ieva Rozentāle, Artis Dobrovoļskis.

Lomās – Dārta Daneviča un Niklāvs Kurpnieks.

PIRMIZRĀDE Kinoteātrī “Splendid Palace” 2018.gada 19.aprīlī!

Mazajā zālē: 22.04. seanss 15.30
23.04. seanss 19.30
25.04. seanss 16.30
26.04. seanss 20.45

VĀCU KINO KLUBS - PUTNU PADOME

Režija: Timms Krēgers, krāsaina, 80 min., 2013/14
Lomās: Eva Marija Josta, Daniels Krauss, Torstens Vīns, Andreass Konrads, Kristians Blīmels

1929. gads. Mūzikas skolotājs Pauls saņem vēstuli no sava senā drauga Oto, kurš aicina apciemot viņu vientuļā meža būdā, lai noklausītos Oto jauno simfoniju, ko no panākumiem bagātā komponista ar nepacietību jau gaida Amerikā. Kad Pauls kopā ar sievu Annu un kopīgo draugu Villiju nonāk līdz būdai, viņi tur sastop vien pieķēdētu suni – no Oto nav ne miņas. Visi trīs dodas viņu meklēt, taču bez rezultātiem. Pēkšņi Oto atkal uzrodas un, ne vārda neteikdams, visiem par pārsteigumu liekas gultā. Palicis divatā ar Annu, Oto pārguļ ar viņu, un tūlīt pēc tam pārsteidzošā kārtā atkal pazūd. Domādams, ka atkārtotajos senā drauga meklējumos ir atradis viņu uz mežiem apaugušas salas, Pauls peldus dodas uz turieni – un nekad vairs neatgriežas.

Valoda: Filma vācu valodā, subtitri angļu valodā, sinhrons tulkojums latviešu valodā

Mazajā zālē: 26.04.2018. plkst. 19:00

Ieejas maksa: 4,00 EUR (3.00 EUR skolēniem, studentiem un pensionāriem)

Goethe-Institut Riga sadarbībā ar kinoteātri "Splendid Palace".

FOKSTROTS
(Foxtrot)
Izraēla, Šveice, Vācija, Francija 2017
Garums: 106 min.
Drāma
Režisors: Samuēls Maozs
Lomās: Liors Aškenazi, Sāra Adlere, Jonatāns Širajs

Jonatans ir Izraēlas armijas ierindnieks. Viņa un trīs draugu uzdevums ir apsargāt robežpunktu valsts rietumos. Katra diena dīkajā patruļas dzīvē ir tāda pati kā iepriekšējās. Garām dodas kamielis, caur robežkontroli izbrauc pāris mašīnu, kārtējās lietavas – viņus pārņem garlaicība un apātija… Drīz vien Jonatana vecāki Mihaels un Dafna uzzina, ka viņu mīļotais dēls ir gājis bojā, pildot pienākumu. Kā dzīvot tālāk? Kā samierināties ar zaudējumu?

Samuēla Maoza dramēdija “Fokstrots” – stāsts par cilvēka deju ar likteni, traģikomiskos un eksistenciālos dejas soļus mijot mīlestības, sāpju, vientulības un humora ritmos. Maozs ir vienīgais Izraēlas režisors, kurš ieguvis Venēcijas kinofestivāla žūrijas balvu. “Fokstrots” saņēmis astoņas Izraēlas Kinoakadēmijas balvas, tostarp par labāko filmu, un iekļuvis Amerikas Kinoakadēmijas balvas “Oskars” deviņu filmu izlasē nominācijā “Labākā ārzemju filma”.

Filma ebreju valodā ar subtitriem krievu un latviešu valodās.

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī “Splendid Palace” no 6.aprīļa!

Mazajā zālē: 21.04. seanss 19.45
24.04. seanss 20.15

TURPINĀJUMS

Latvija, 2018
Garums: 95 min.
Dokumentālā filma, ģimenes filma
Režisors: Ivars Seleckis

Pieci Latvijas bērni no dažādiem Latvijas novadiem sāk iet pirmajā klasē. Kārlim ir stipras ģimenes saknes Latvijas laukos, Gļeba vecvecāki Latvijā iebraukuši tikai padomju gados, Zanes ģimene ir pirmās paaudzes pilsētnieki, Anastasijas ģimene no pilsētas pārcēlusies uz laukiem, bet Anetes mamma dzīvo Anglijā. Viena gada vērojums par to, kas notiek bērna prātā.

Filma "Turpinājums" ir pirmā daļa no ieplānota ilgtermiņa kino vērojuma par pieciem Latvijā dzimušiem bērniem. Filmu cikla mērķis ir atgriezties pie pirmās filmas varoņiem ik pēc septiņiem gadiem un dokumentēt viņu dzīves gājumu līdzi laikam.

Filma latviešu un krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Filma bez vecuma ierobežojuma!

Pirmizrāde kinoteātrī "Splendid Palace" 2018.gada 22.martā

Mazajā zālē: 22.04. seanss 17.15

APGĀZTĀ MĒNESS ZĪMĒ

Latvija, 2018
Garums: 85 min.
Dokumentālā filma
Režisors: Kārlis Lesiņš
Scenārists: Matīss Gricmanis
Producente: Antra Cilinska

Jura Podnieka studijā tapis režisora Kārļa Lesiņa dokumentālais detektīvs “Apgāztā mēness zīmē”, kura centrā ir Latvijas musulmaņu kopiena. Filmas tapšanas laikā pieci ar vietējo kopienu saistīti cilvēki no Latvijas devās uz Sīriju, lai karotu Islāma valsts jeb “Daesh” rindās. Filmas autori pēta, kā tas iespējams, ka tik mazā valstī kā Latvija, šie cilvēki radikalizējušies un kāpēc neviens to laicīgi nav pamanījis.

Latvijas musulmaņu kopiena nonāk sabiedrības uzmanības centrā, kad tās reliģiskais līderis Imāms Imrāns Oļegs Petrovs pēkšņi pazūd un viņa pienākumus sāk pildīt ekscentriķis Ahmeds Roberts Klimovičs un biklais Hamza Jānis Luciņš. Latviešu musulmaņi iesākumā cenšas attaisnot Petrova pazušanu ar viņa finansiālajiem apstākļiem un nespēju atrast pietiekami labi apmaksātu darba vietu, lai nodrošinātu savu ģimeni. Tomēr, kad atklājas, ka viņš ir devies karot islāma fundamentālistu organizācijas «Daesh» rindās, Rīgas musulmaņi spiesti atklāt pretrunas, kas ir izraisījušas jau piektā latvieša došanos karot svešā karā Tuvajos Austrumos. Vai kopienas spēkos būtu novērst iespēju šiem cilvēkiem savervēt jaunus sekotājus? Tikmēr Drošības policija paziņo par pirmā latvieša, kurš devies karot pie “Daesh”, apcietināšanu.

Filmas režisors Kārlis Lesiņš stāsta par tapšanas procesu: "Kad pirms trīs gadiem mēs uzsākām darbu, mūsu mērķis bija izveidot stāstu par Latvijas musulmaņu kopienu un indivīdiem, kuri konvertējās islāmā. Tas nebija jauns fenomens mūsu valstī, bet tas sakrita ar periodu, kad strauji pieauga grupējuma "Islāma valsts" jeb "Daesh" ietekme un propaganda Sīrijas konfliktā. Neviens no filmēšanas komandas nevarēja paredzēt, ka kāds no Latvijas musulmaņiem pievienosies šim radikālajam grupējumam, taču iepazītā kopiena veicināja nelāgu priekšnojautu, ka tomēr agrāk vai vēlāk kāds arī no mūsu valsts to izdarīs. Tā bija ļoti noslēgta, tās pārstāvji dažādi un ar pretējiem viedokļiem, bet tās neformālie līderi skolojušies konservatīvākajās Saūda Arābijas universitātēs. Diemžēl mūsu bažas piepildījās. No Latvijas uz Sīriju devās pieci cilvēki, viņi visi bija saistīti ar vietējo kopienu, lai gan katrs no viņiem radikalizējās atšķirīgos apstākļos. Mūsu filmā mēs cenšamies izsekot gan šiem cilvēkiem, gan iemesliem, kas vietējai musulmaņu kopienai liedza atzīt šo faktu.”

Filmas režisors Kārlis Lesiņš, scenārija autors Matīss Gricmanis, operatori Mārtiņš Jurevics, Gatis Grinbergs, Jānis Indriks, komponists Edvards Broders, montāžas režisors Oskars Morozs, skaņu režisors Jevgenijs Svjatovs, izpildproducente Lelde Prūse, producente Antra Cilinska. Filmas tapšanu atbalstījis Nacionālais Kino centrs un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Filma latviešu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

PIRMIZRĀDE Kinoteātrī “Splendid Palace” 2018.gada 10.aprīlī! Repertuārā no 13.aprīļa.

Mazajā zālē: 22.04. seanss 13.30

LADY BIRD: LAIKS LIDOT
(Lady Bird)
ASV, 2017
Garums: 94 min.
Komēdija, drāma
Režisors: Greta Gerwig
Lomās: Saoirse Ronan, Odeya Rush, Laurie Metcalf, Lucas Hedges, Jake McDorman

5 nominācijas Oscar® balvai! 2 "Zelta Globusa" balvas - Labākā filma un Labākā aktrise (kategorijā muzikālā filma vai komēdija)!

Aktrises Grētas Gervigas spožā debija režijā – dramēdija "Lady Bird" šķetina dumpinieciskās tīnes Kristīnes un viņas mammas attiecības, atklājot gan humora, gan patosa pilnos emocionālos kāpumus, kritumus un izvirdumus. Kristīne, kura sev piešķīrusi pseidonīmu "Lady Bird" ar jaunietei raksturīgo maksimālismu cīnās pretī mammas gādībai, 'senču' dzīves uzskatiem un 'rāmjiem', cenšoties lauzt pati savu ceļu dzīvē – tālāk prom no provinciālās, ekonomisko svārstību skartās pilsētas Kalifornijā, prom uz Ņujorku. Jo tieši tur, viņasprāt, gaida īstā dzīve.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī “Splendid Palace” no 30.marta!

Mazajā zālē: 23.04. seanss 17.30 – Pēdējais seanss!

KRIMINĀLĀS EKSELENCES FONDS
(Kriminālās ekselences fonds)
Komēdija, detektīvfilma, asa sižeta filma
Latvija, 2017
Garums: 126 min.
Režisors: Oskars Rupenheits
Lomās: Lauris Kļaviņš, Andris Daugaviņš, Jana Rubīna, Juris Riekstiņš, Māris Mičerevskis

Krāpnieki, pistole un nolaupīts sunītis - komēdijā "Kriminālās ekselences fonds"! Imants Veide raksta scenāriju seriālam par krāpniekiem un kopā ar čomu Hariju Kuharjonoku izmēģina dažādas krāpšanas shēmas. Taču Imants tik ļoti iejūtas jaunajā tēlā, ka pašam sakārojas kļūt par kriminālo autoritāti. Pie apvāršņa parādās veci žuļiki Duļķis un Aļģe, bet lielākais šķērslis ceļā uz kriminālās autoritātes statusu ir Imanta Kaimiņiene, kurai, kā izrādās, ir lielāki pauti nekā visiem pārējiem kopā!

Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Mazajā zālē: 22.04. seanss 19.15 – Pēdējais seanss!